Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο!  Με αυτό το σύνθημα   το ΠΑΜΕ προχωρά  στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο  στις δέκα και μισή  το πρωί στην πλατεία Πάρκου . Το ΠΑΜΕ απευθύνει  ανοιχτή πρόσκληση σε όλους  για συμμετοχή  ενώ προετοιμάζεται για την απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου .

 

 

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

Κανένας εργάτης να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν. Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!

Δικαιοσύνη για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η αύξηση των κερδών τους! Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα και να μην φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που ΕΜΕΙΣ παράγουμε!

 Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες! Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι! Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23 Γενάρη στην Πλ. Πάρκου 10.30 π.μ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργοτάξιο και γιαπί του κλάδου! Αξιοποιούμε τη δύναμή μας!

Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα! Να μη φτάσει καν στη Βουλή!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαλύει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, ό,τι με την πάλη μας είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε όρθιο.

Θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα γιατί αποτελούν κόστος για την εργοδοσία και το κράτος της, στοχεύοντας στην πλήρη απαλλαγή τους, την ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματικών ομίλων.

Έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις αντεργατικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) και τις μειώσεις των συντάξεων και να τις επεκτείνει. Να βάλει ταφόπλακα και να προσαρμόσει το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό στους πετσοκομμένους μισθούς και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημά μας.

Για τις "υπηρεσίες" της αυτές η κυβέρνηση έχει τη στήριξη των εργοδοτικών ενώσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, άλλωστε αποτελεί διαχρονική απαίτησή τους, δεκαετίες το επιδίωκαν.

Αυτή είναι η "κοινή τους βάση για συζήτηση" και ας εμφανίζονται ως διαπραγματευτάδες για την κατώτερη σύνταξη την ώρα που τη μειώνουν από τα 486 στα 384 ευρώ.

Στα σεντούκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών πήγαν διαχρονικά τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των Ταμείων ("κουρέματα", χρηματιστήριο, άτοκη τοποθέτηση στην ΕΤΕ, εισφοροδιαφυγή κλπ.).

Τα ψέματα και ο αποπροσανατολισμός που χρησιμοποιούν κάθε φορά που εξαπολύουν αντιασφαλιστική επίθεση πρέπει να πέσουν στο κενό.

Τα μέτρα μας αφορούν όλους. Όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους που ο κατώτερος μισθός βρίσκεται στα άθλια επίπεδα των 586 και 511 ευρώ.

Το νέο μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης και ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού για όλο τον ασφαλιστικό βίο σημαίνει κυριολεκτικά σφαγή των συντάξεων, ένα μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών.

Το κυβερνητικό σχέδιο δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!