Αναζωπύρωση για το παμφθιωτικό μέτωπο αγώνα το οποίο πραγματοποίησε χθες διευρυμένη συνεδρίαση με την συμμετοχή και αγροτών και των επισημονικών φορέων οι οποίοι στην πρόσφατη συνεδρίασή τους είχαν αποφασίσει την συμμετοχή τους και την αποδοχή των δράσεων του μετώπου .

Στόχος είναι να υπάρξει κοινή μαζική κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό και να αποφευχθεί ο κατακερματισμός εκδηλώσεων και δράσεων , τις περισσότερες φορές με μιρκή συμμετοχή .

 

Οι φορείς που μετέχουν στο μέτωπο και είναι σχεδόν όλοι αποτην Φθιώτιδα αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά και με κάθε τρόπο ενάντια στο ασφαλιστικό εν όψει και της γενικής απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου .

Κατά τις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων μίλησαν για ένα ασφαλιστικό που οδηγεί στην φτώχεια και σταδιακά στην κατάργση της σύνταξης .

Ηδη ορισμένοι από τους φορείς έχεουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις , όπως οι αγρότες με τα μπλόκα , οι δικηγόροι που συνεχίζουν την αποχή , οι μηχανικοί με συλλαλητήριο ενώ ο ιατρικός σύλλογος θα απέχει 28 και 29 Ιανουαρίου αποτην συνταγογράφηση και τις επιτροπές γνωμάτευσης . Ολοι οι φορείς συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου για να οριστικοποιήσουν τις συγκεκριμένες δράσεις που θα ακολουθήσουν .

Στην συνάντηση παρευρέθη και ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας χωρίς να τοποθετηθεί αλλά ακούγοντας με ενδιαφέρον τις ενστάσεις των φορέων για το ασφαλιστικό.

 Λίγο νωριτερα είχε προηγηθεί συνάντηση του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας με τους βουλευτές του νομού Φθιώτιδας προκειμένου ο σύλλογος να ενημερώσει για τις δυσάρεστες επιπτώσεις που θα έχει το ασφαλιστικό στον κλάδο .

Ο πρόεδρος κ.. Μακρυγιάννης περιέγραψε με μελανά χρώματα το μέλλον του κλάδου εάν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο καλώντας τους βουλευτές να μην τοψηφίσουν .