Όλοι μαζί ενωμένοι  μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε . Αυτό ήταν το σύνθημα  που κυριάρχησε στην κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου  στη Λαμία , σε μία κινητοποίηση που θα καταγραφεί ως η πιο επιτυχημένη μετά απο πολλά χρόνια .
Το σύνθημα όμως στέλνει και ένα μήνυμα προς όλους  τους συμμετέχοντες και την κοινωνία ότι χρειάζεται αγώνας και παρουσία όλων σε αυτό τον αγώνα .
Χρειάζεται η σημερινή εικόνα να είναι φαινόμενο σε κάθε κινητοποίηση απο εδώ και στο εξής .
Σύμφωνα με την απόφαση του παμφθιωτικού μετώπου  στην κοινή συνεδρίαση του και με τους επιστημονικούς φορείς την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου  θα πραγματοποιηθέι  στις 8 το βράδυ  νέα ολομέλεια των Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο, για κλιμάκωση του αγώνα.


Αυτό σημαίνει ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης ήταν μόνο η αρχή ......
Κάνοντας τον απολογισμό της κινητοποίησης  τις πρωινές ώρες τα πάντα παρέμειναν κλειστά  εκτός απο τα αρτοποιεία .
Οι καφετέριες  έκαναν προσπάθειες και έκλεισαν για δύο ώρες ενώ στην συνέχεια  άνοιξαν .... και γέμισαν .Τα εμπορικά καταστήματα πάντως κράτησαν  την απεργία και τις απογευματινές ώρες καθώς πλην ελαχίστων περιπτώσεων , παρέμειναν κλειστά .

Οι επιστημονικοί φορείς  μετά το πέρας της Πορείας επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς  Θύμιο Καραίσκο επισημαίνοντας  ότι μετά την κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου  υπάρχει ακόμη ελπίδα  για τον αγώνα τους .

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Στα πλαίσια της σημερινής Γενικής Απεργίας οι πολίτες της περιοχής αποδείξαμε ότι μπορούμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τα κοινά μας προβλήματα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών.

Μετά την εντυπωσιακή μηχανοκίνητη πορεία ( τρακτέρ, φορτηγών, ταξί, επιβατικών , λεωφορείων, ασθενοφόρων, λεωφορείων βρεφονηπιακών σταθμών), ακολούθησε μαζικότατη συγκέντρωση.

Η Πλατεία Διάκου και οι κεντρικοί δρόμοι της Λαμίας πλημμύρισαν από συμπολίτες μας, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο αντιλαϊκό προσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και αποτελεί ταφόπλακα στα εναπομείναντα κοινωνικά δικαιώματά μας.

Σωματεία , σύλλογοι και φορείς - μαζικά , δυναμικά και οργανωμένα- απαιτούμε από την κυβέρνηση να το αποσύρει άμεσα.

 

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ !

Συνεχίζουμε μέχρι να εισακουστεί η φωνή των πολιτών, που εδώ και έξι χρόνια, μέσω των μνημονίων , γινόμαστε θύματα της βαρβαρότητας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και υπαγορεύονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  

                                        Καλούμε σε νέα Ολομέλεια

 

τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων- Συλλόγων και των  Δευτεροβάθμιων Φορέων ,

την Παρασκευή 5.2.16, ώρα 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Πλ. Διάκου), Λαμία,

για να καθορίσουμε τις επόμενες δράσεις μας και την κλιμάκωση του αγώνα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η συνέλευση είναι ανοιχτή για όλους .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ                        ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ                       ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ                                                  

                       ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

                     Οι Φορείς του Παμφθιωτικού Μετώπου Αγώνα

 

Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Σύλλογοι Συνταξιούχων, Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, Σωματείο Εργαζομένων NEXANS, Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Σωματείο Χειριστών, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας, Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Σύλλογος Υπαλλήλων Εφορίας, Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας ( ΣΥ.Κ.Π.Ε.), Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.), Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύνδεσμος Υπαλλήλων και Γραφείων Α.Ε. Φθιώτιδας, Σωματείο Καθαριστριών και καθαριστών Δημοσίων σχολείων Φθιώτιδας.