Την νέα δομή της Περιφέρειας Στερεάς , το κέντρο υποστήριξης επιχειρήσεων παρουσίασε ο περιφερειάρχης Στερεάς στην συνάντηση με τις επιχειρήσεις  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας .
Στόχος είναι να καταγραφούν προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια , καθώς και να αναζητηθούν πιθανές συνέργειες για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και παραγωγικότητας αυτών.
θα δημιουργηθέι σύμφωνα με το σχέδιο ένα κέντρο σε κάθε νομό της περιφέρειας .
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κατά την εισηγησή του τόνισε μεταξύ άλλων <<Η ανασφάλεια είναι αυτή που κυριαρχεί σήμερα στην κοινωνία . Βεβαίως δεν τρέφουμε αυταπάτες, δεν πιστεύουμε  ότι μία περιφέρεια απο μόνη της μπορεί να αλλάξει την πορεία της ελληνικής οικονομίας . Πιστεύουμε όμως ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο το οποίο να έιναι βοηθητικό και να ενισχύει την επιχειρηματικότητα της περιφέρειας . Και πιστεύουμε  ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να είμαστε μία περιφέρεια πρότυπο .Μία περιφέρεια που θα αξιοποιέι τις μεγάλες  στρατηγικές ευκαιρίες που έχει για να μπορέσουμε να βγούμε απο την κρίση .Σας παρουσιάζουμε λοιπόν  ένα πρόγραμμα που έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό  και το οποίο είναι καινοτόμο, πιλοτικό για την Ελλάδα . >>

 


Ο κ. Μπακογιάννης συνεχίζοντας επεσήμανε την σημασία της δομής  για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις αλλά και την βοήθεια που θα προσφέρει για την προσέλκυση νέων .
<<Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι μας . Για αυτό αυτή η συνάντηση για εμας έχει ουσία,  δεν γίνεται για τα μάτια του κόσμου . Για αυτό θα σας είμαστε ευγνώμονες  να ακούσουμε τις προτάσεις σας , τις απόψεις σας ,την κριτική σας και τα σχόλιά σας για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε την πρόταση >> τόνισε ο κ. Μπακογιάννης απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες  που παρευρέθησαν  .
Για τις στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης που έχουν αντίκτυπο στην εξέλιξη των επιχειρήσεων μίλησαν οι επιχειρηματίες οι οποίοι εξέφρασαν και την αγωνία τους για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .Παράλληλα κάλεσαν την περιφέρεια να μην αφήσει αυτή την πρόταση να λιμνάσει και να ξεχαστεί