Να πάρουν όλοι ξεκάθαρη θέση και να την ανακοινώσουν δημοσίως κάλεσε βουλευτές , αυτοδιοίκηση και φορείς, σχετικά με την δημιουργία hot spot στη Λαμία , ο  δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Γιώργος Σαγιάς . Ο δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε την αντίθεσή τους στην δημιουργία τέτοιου είδους κέντρων προσφύγων  καλώντας όλους σε επαγρύπνηση.
Ο κ.Σαγιάς  σε συν. τύπου  για το θέμα έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να επιτευχθεί ο εξισλαμισμός της χώρας επισημαίνοντας ότι κάποιοι προσπάθούν να αλλοιώσουν  τις παραδόσεις και την ορθοδοξία της πατρίδας μας.


<<Θα πούνε μερικοί ότι επίσημη θέση δεν υπάρχει και ότι ίσως στηριζόμαστε σε φήμες .Θα τους θυμίσουμε ότι   σε φήμες στηριζόμασταν όταν τους λέγαμε ότι θα φύγουν Υπηρεσίες της Περιφέρειας και δεν μιλούσε κανένας όταν νύχτα φόρτωναν   τα γραφεία .Σε φήμες στηριζόμασταν όταν τους λέγαμε ότι θα φύγει το Πανεπιστή μιο και πάλι σε εισακουσθήκαμε ,,>> τόνισε χαρακτηριστικά .
Ο Γιώργος Σαγιάς αναμένεται να φέρει το θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων την ερχόμενη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου  το οποίο συνεδριάζει στις έξι και μισή το απόγευμα