Σε νέο κτίριο αναμένεται να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ  , του ασφαλιστικού ταμείου των  εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών ενώ θα λειτουργεί και το περιφερειακό γραφείο  του οργανισμού  που θα εξυπηρετεί  όλη την Στερεά .
Αυτό πρόκύπτει  απο την συνεργασία  της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαμιέων με τον διοικητή του οργανισμού Δημήτρη Τσακίρη  ο οποίος  βέθηκε στη Λαμία μετά απο πρόσκληση του δημάρχου .
Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης αποφάσισε να παραχωρήσει στον οργανισμό ένα νέο κτίριο για να στεγαστέι ώστε  να υπάρχει και καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά και να λειτουργήσει περιφερειακό γραφείο με έδρα την Λαμία , ενώ και ο οργανισμός θα γλιτώσει μερικές χιλιάδες ευρώ από ενοίκια .
Πρόκειται για τα γραφεία  που στεγάζεται σήμερα  η τεχνική υπηρεσία  του δήμου Λαμιέων στην οδό Κύπρου . Η τεχνική υπηρεσία  θα μετακομίσει στο νέο δημαρχείο οπότε τα γραφεία θα δοθούν στον ΟΑΕΕ και ήδη έχει προβλεφθεί και το κονδύλι της μεταφοράς στον προυπολογισμό .


Κατά την συνάντηση των δύο ανδρών με την παρουσία  και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για  την ενίσχυση  με προσωπικό του ασφαλιστικού φορέα των εμπόρων αλλά  και μέτρα  για την διευκόλυνση των εμπόρων στις οικονομικές τους συναλλαγές . Πάντως  ο υποδιοικητής ξεκαθάρισε  ότι δεν τίθεται θέμα να μην πληρώνει το ταμέιο τις συντάξεις .
Ο δήμαρχος Λαμιέων τόνισε χαρακτηριστικά : <<χαίρομαι ιδιαίτερα  για την συνάντηση αυτή και θεωρώ υποχρέωση μου με αυτό τον τρόπο να στηρίξω τους εμπόρους του δήμου μας , ζητώντας παράλληλα την βοήθεια του οργανισμού για να ενισχυθούν  σε αυτή την δύσκολη στιγμή . >>

Ο Διοικητής κ. Τσακίρης  τόνισε: <<Ευχαριστώ και τον δήμαρχο και τον βουλευτή κ. Βέττα που μας πρότειναν αυτόν τον χώρο ώστε να διατηρηθεί η έδρα της περιφέρειας στη Λαμία. Το κτίριο παραγματικά ταιριάζει στις υπηρεσίες  που εμείς θέλουμε να προσφέρουμε  στον τόπο σας . Εμείς στηρίζουμε την περιοχή σας δηλώνοντας ότι κατάλληλη πρωτεύουσα για τη έδρα της περιφέρειας του ΟΑΕΕ είναι η Λαμία. >>

<< Ευχαριστούμε  για την στήριξη και ζητάμε και την ενίσχυση του οργανισμού στη Λαμία και μέτρα ανακούφισης  των επιχειρηματιών και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων>>  τονισε ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας  ενώ εξήρε την πράξη του δημάρχου Λαμιέων να υποδείξει έναν χώρο που χωροταξικά  ικανοποιεί  ενώ και ο ΟΑΕΕ θα γλιτώσει σημαντικά ποσά  που δεν θα πληρώνει  ενοίκια πλέον .

Aργότερα  το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας μεταξύ του Δ/κτη & Υποδ/κτη του ΟΑΕΕ κ. Δ. Τσακίρη & Δ. Χριστοφορίδη αντίστοιχα, με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

 

Από πλευράς Επιμελητηρίου παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κ. Ψειρόπουλος, ο Οικ. Επόπτης κ. Θ. Κυρίτσης & ο Γ. Γραμματέος κ. Ν. Ζιάκας. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα του επιχειρηματικού - επαγγελματικού κόσμου σχετικά με τον ΟΑΕΕ.

 

Θέματα σχετικά με τη ρύθμιση των καθυστερούμενων εισφορών των ασφαλισμένων, το κρίσιμο ζήτημα των παλαιότερων οφειλών με ταυτόχρονο διαχωρισμό από την τρέχουσα εισφορά καθώς και το διαχωρισμό του ασφαλίστρου υγείας με αυτό της σύνταξης.

 

Οι επικεφαλής του Οργανισμού ήταν ενήμεροι για τα περισσότερα ζητήματα και τόνισαν ότι και ο Οργανισμός έχει αποστείλει προτάσεις για το υπό διαμόρφωση ασφαλιστικό.