Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στη Λαμία από  ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων της Animal Action. Πρόκειται  για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με την 5μελή Επιτροπή για την παρακολούθηση του Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων και το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας να διοργανώσει το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2016 στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα με την αρωγή ομάδας εθελοντών κτηνιάτρων της Animal Action.

 

Οι κτηνιατρικές αυτές πράξεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων και αφορούν αποκλειστικά ζώα που φιλοξενούνται στο Κέντρο με σκοπό την αποσυμφόρησή του.

 

           Το πρόγραμμα διεξάγεται μετά από πρόσκληση που απέστειλε, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Λαμιέων και εντάσσεται στην καμπάνια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των δημοτών για στείρωση των ζώων με στόχο την ελάττωση του πληθυσμού των αδέσποτων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κορέντζελος, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων Δημήτρης Μώρης και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα.  

Ο Δημήτρης Κορέντζελος τόνισε  ότι στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα των ζώων ώστε να μην τα παρατάνε όταν τα βαρεθούν ενώ κάλεσε τους πολίτες  που επιθυμούν να πάνε τα ζώα τους  στο δήμο για στείρωση  και στην συνέχεια θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτές τους . Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση  στους κτηνιάτρους  της Λαμίας να βοηθήσουν τον δήμο σε αυτή την προσπάθεια και να προχωρούν σε εμβολιασμούς και στειρώσεις ζώων  όποτε το επιθυμούν . Τις επόμενες ημέρες  θα αποσταλεί και επιστολή στον σύλλογό τους για το θέμα .

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μώρης  καλεσε  τους κτηνιάτρους να δράσουν εθελοντικά και να μην σκέφτονται μόνο το κέρδος  αλλά να έχουν ως γνώμονα την ανθρωπιά , όπως είπε χαρακτηριστικά .

Η κ. Μπαρτσιώκα κάλεσε τους πολίτες να ενημερωθούν  και να σκέφτονται πριν προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ζώου  γιατί είναι και σωστή παιδεία αλλά και ευθύνη .