Σε όλες σχεδόν τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαμιέων θα εορταστεί και φέτος η Καθαρή Δευτέρα.

Ο Πολιτιστικός και  Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας θα παρουσιάσει στις 10:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου το παραδοσιακό έθιμο του Νέο- Μαγνησιώτικου Γάμου. Σε περίπτωση βροχής ή υπερβολικού ψύχους η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.


O Νεο μαγνησιώτικος γάμος αποτελεί παράδοση πολλών ετών  για την συνοικία αλλά κια για την Λαμία  στον οποίο σατυρίζονται κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις του τόπου μας .
Ο Νέο  Μαγνησιώτικος Γάμος κάθε Καθαρή Δευτέρα  περιγράφει όμορφα, μέσα από φανταστικούς, εύθυμους αλλά και συγκινητικούς  διάλογους,  την νέα πραγματικότητα. Περιγράφει δηλαδή την αρνητική   αρχικά υποδοχή  των Μικρασιατών  από τους ντόπιους,   τους  γάμους   Μικρασιατών και ντόπιων, το μπόλιασμα και την συμπόρευση τους. Επιπλέον παρουσιάζει επί σκηνής τα ήθη και έθιμα του Γάμου Μικρασιατών και Ρουμελιωτών  .

Τα Κούλουμα θα εορταστούν στις Τοπικές Κοινότητες Φραντζή, Ελευθεροχωρίου, Στύρφακας, Παύλιανης, Σταυρού, Υπάτης, Λουτρών Υπάτης, Σκαμνού και Νέας Μαγνησίας.