Περίπου 3000 μαθητές σε 42 σχολεία της περιφέρειας Στερεάς θα σιτίζονται μετά  απο την συμφωνία που υπεγράφη  στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς μεταξύ του Περιφερειάρχη και της οργάνωσης ΠΡΟΛΗΨΙΣ σε συνεργασία με το ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ .
Απο αύριο 15 Μαρτίου καθημερινά  σε 42 σχολεία όλων των βαθμίδων που έχουν επιλεγεί με βάση οικονομικά  κριτήρια της περιοχής που βρίσκονται , θα μεταφέρονται υγιεινά γεύματα  για όλους τους μαθητές του σχολείου .
Η διανομή  του γεύματος θα γίνεται στο πρώτο διάλειμμα και στόχος εκτός  απο την σίτιση των μαθητών είναι και η σωστή διατροφή τους  .
Για αυτό το λόγο το γεύμα  θα περιέχει και  γαλακτοκομικά προιόντα , όπως γάλα και γιαούρτι αλλά και φρούτα και λαχανικά , καθημερινά .

 


<< Είναι μία απο τις πιο σημαντικές ημέρες  για εμάς , καθώς απο τις 15 Μαρτίου  πάνω απο 3000 παιδιά  θα έχουν καθημερινά γεύματα στα σχολέια . θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΠΡΟΛΗΨΙΣ  το οποίο  εμείς στηρίζουμε και το παράδειγμα της οργάνωσης μας εμπνέει όλους μας >> τόνισε μεταξύ άλλων  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και συνέχισε με ευχαριστίες στο ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ το οποίο συγχρηματοδοτεί  το πρόγραμμα .
Η πρόεδρος του Ινστιτούτου ΠΡΟΛΗΨΙΣ - prolepsis _ Αθηνά Λυνού τόνισε πως για πρώτη φορά ένας δημόσιος φορέας συνεργάζεται με την οργάνωση  και δίνει χρήματα απο τον προυπολογισμό του για την σίτιση  παιδιών στα σχολεία .
<< Δίνουμε φαγητό στα παιδιά , όχι σε συγκεκριμένα παιδιά αλλά σε συγκεκριμένα σχολεία . >> τόνισε η κ. Λυγνού και συνέχισε
<<Κάθε μέρα θα πηγαίνει  στο σχολείο το γεύμα για όλους τους μαθητές το οποίο έχει σχεδιαστεί απο διατροφολόγους  ώστε να συμβάλει στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού αλλά και να λάβει ότι χρειάζεται ο οργανισμός του σε ποσοστό 40%. >>
Ο εκπρόσωπος  του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Βασίλης Κασκαρίδης τόνισε << είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να βρισκόμαστε σήμερα εδώ και βλέπουμε στην πράξη να υλοποιείται η ιδέα της συνεργασίας του δημοσίου τομέα με τον ιδιωτικό . Αποφασίσαμε το 70% των δωρεών μας να το διαθέτουμε  για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης . Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεργασία με το ΠΡΟΛΗΨΙΣ τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε διαθέσει 20 εκκατομμύρια ευρώ για την σίτιση παιδιών σε σχολεία . Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπακογιάννη γιατί είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος φορέας ανοίγει τις πόρτες του και δέχεται τις δωρεές . >>

Η συνεργασία  θα διαρκέσει μέχρι  το τέλος της φετεινής σχολικής  χρονιάς .