Ασφαλείς  στους  χώρους του Ευρωκοινοβουλίου  στις Βρυξέλλες  βρίσκονται οι 14 μαθητές  απο την Ευρυτανία  μαζί με τους συνοδούς τους  μετά το τρομποκρατικό χτύπημα  στην πρωτεύουσα της Ευρώπης και θα παραμέινουν  εκέί μέχρι να δοθούν νεότερες οδηγίες . Άγνωστο ακόμη πότε θα επιστρέψουν .
Πρόκειται για  14 μαθητές  του Λυκείου Ραπτοπούλου απο τον δήμο Αγράφων μαζί με τους 2 εκπαιδευτικούς  συνοδούς τους  οι οποίοι είναι  προσκεκλημένοι για επίσκεψη  ενημερωτικού χαρακτήρα  στο ευρωκοινοβούλιο απο τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Γραμματικάκη . Η αποστολή βρέθηκε στις Βρυξέλλες  την Κυριακή και ΄συμφωνα με το πρόγραμμα θα  επέστρφε Ελλάδα αύριο Τετάρτη .
Οι μαθητές  βρέθηκαν το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα  στο ευρωκοινοβούλιο  για να μετέχουν εκτός των άλλων και σε εκπομπή με θέμα το μέλλον της Ευρώπης . Το τρομοκρατικό χτύπημα τους βρήκε μέσα  στο Ευρωκοινοβούλιο και για λόγους ασφαλέιας  παραμένουν εκεί μέχρι νεοτέρας .
Ο δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής κοινοποίησε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι καλά στην υγεία τους  χωρίς προβλήματα και ασφαλείς . Παράλληλα τροποποιήθηκε το  π΄ρογραμμά τους  αφού έχουν απαγορευτεί οι μεταφορές και γενικότερα οι μετακινήσεις  στις Βρυξέλλες .

 


 Σε επικοινωνία με τους μαθητές βρίσκεται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που βρίσκεται στο Στρασβούργο.

 Έγραψε στο facebook:
Καλημέρα. Βρίσκομαι στο Στρασβούργο για τις εργασίες του κογκρέσου των περιφερειών. Επικοινώνησα με τους υπευθύνους της αποστολής του σχολείου μας από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Είναι όλοι καλά και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρχές στους πολίτες. Είμαι σε συνεχή επαφή .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με τους 2 συνοδούς , οι 14 μαθητές του Λυκείου Ραπτοπούλου και οι 2 συνοδοί εκπαιδευτικοί είναι όλοι καλά και ασφαλείς.
Οι μαθητές του Λυκείου Ραπτοπούλου συμμετέχουν σε επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Γραμματικάκη, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από 20 έως 23 Μαρτίου.
   Τροποποίηση έγινε στο πρόγραμμα της επίσκεψης των μαθητών στη Βελγική πρωτεύουσα, καθώς ακυρώθηκαν κάποιες αποψινές δραστηριότητες (Ξενάγηση και Δείπνο).
 Αναμένεται η τακτοποίηση της επιστροφής τους με βάση τις οδηγίες που θα λάβουν από τις
αρμόδιες αρχές με τις οποίες έχουμε διαρκή επαφή.
  ΔΤ


Το μήνυμα των μαθητών


"Σε ασφαλές περιβάλλον μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκονται οι μαθητές από Ραυτόπουλο Δήμου Αγράφων, Τήλο, Δράμα και Έβρο καλεσμένοι των ευρωβουλευτών Γ Γραμματικάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη.
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας".

 

 

η φωτογραφία  είναι απο site  της Ευρυτανίας  prasi @ online