Ο Νυχτερινός Αγώνα Δρόμου Lamia Νight & Run 2016, διοργανώνεται για τρίτη φορά  και πρόκειται για διαδρομές μέσα στους δρόμους της πόλης, της Λαμίας. Θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαίου και ήξδη επικρατεί πυρετός προετοιμασιών .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις (3) αγώνες νυκτερινούς. Τον μεγάλο αγώνα δέκα χιλιάδων μέτρων (10 km), τον μικρό αγώνα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων μέτρων (4,2 km) και τον αγώνα για ΑμΕΑ. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με χρονική διαφορά μερικών λεπτών κατά την εκκίνηση. Και λόγω του μεγάλου αριθμού αθλητών κάθε εκκίνηση θα γίνεται κατά ταξινομημένες ομάδες.

Ο αριθμός συμμετοχής των αθλητών εκτιμάται ότι θα υπερβεί τις 2.000!. Η σειρά εκκίνησης θα είναι : πρώτα ο αγώνας των ΑμΕΑ,  στη συνέχεια ο αγώνας 10 km και τέλος ο αγώνας 4,2 km.

 


Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η συνεχής βελτίωση της διοργάνωσης του Lamia Night & Run!  Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώθηκαν οι νέες διαδρομές λαμβάνοντες  υπόψη:

·         Την αποσυμφόρηση των Βασικών Κόμβων του οδικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου (Διασταυρώσεις Έκθεσης & ΚΕΥΠ)

·         Την κίνηση της διαδρομής μέσα στον αστικό ιστό της πόλης (η προηγούμενη κινείτο περιφερειακά)

·         Την αισθητική αναβάθμιση της καθώς η νέα διαδρομή είναι πολύ εντυπωσιακή αναδεικνύοντας στον αθλητή το ανάγλυφο τη πόλης

·         Την μείωση της Απότομης Ανωφέρειας που παρουσίαζε η προηγούμενη διαδρομή στα τελευταία 2 χιλιόμετρά της, δίδοντας σταδιακή μικρότερης κλίμακας ανωφέρεια στην νέα διαδρομή.

·         Την μετακίνηση της Εκκίνησης του αγώνα στην αισθητικά πιο όμορφη και κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Ελευθερίας).

·         Ανάδειξη όλων των σημαντικών πολιτιστικών – ιστορικών κτηρίων και σημείων της πόλης.

·         Την ύπαρξη περισσοτέρων σταθμών υδροδοσίας , εθελοντών και θεατών

 

Οι αθλητές που τρέχουν στα 10χλμ,  διανύουν την καθορισμένη κυκλική απόσταση των 5 χλμ. δύο φορές (2 Χ 5.000 μ). Έτσι ολοκληρώνουν την  διαδρομή των 10 χλμ.


Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και ειδικότερα στο link http://lamiarunfestival.gr/el/content/forma-eggrafis-lamia-night-run-2016

Στην ιστοσελίδα μας http://lamiarunfestival.gr/ θα βρείτε επίσης και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες της διοργάνωσης.