Για συζήτηση  εστιάζοντας στις πραγματικές αιτίες και διαστάσεις του προσφυγικού και για συμβολή στην ενημέρωση τόσο των πολιτών  όσο και των ίδιων των προσφύγων που έχουν μπλοκαριστεί στην περιοχή μας, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Λαμίας  διοργανώνει  διήμερο δράσεων στη Λαμία και στις Θερμοπύλες.  Η ελπίδα ξεψυχά στην Ειδομένη και στα «κέντρα φιλοξενίας» ανά την Ελλάδα!

 

Από 20.3.2016 τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία των Βρυξελλών. Με την συγκατάθεση και της Ελλάδας, μπαίνουν αυστηρότατες προϋποθέσεις και ουσιαστικά κλείνουν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Η ελληνική κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό σύστημα, συνεχίζουν να υποτάσσονται στα απάνθρωπα παιχνίδια των ισχυρών της Γης! Υψώνουν μόνιμους φράχτες στα θύματα των πολέμων, την ώρα που ο λαός μας υψώνει το πολιτισμικό του ανάστημα και δίνει το παράδειγμα στην οικουμένη με την βαθιά ανθρωπιστική του στάση.

Για να συζητήσουμε εστιάζοντας στις πραγματικές αιτίες και διαστάσεις του προσφυγικού και για να συμβάλλουμε στην ενημέρωση τόσο των συμπολιτών μας όσο και των ίδιων των προσφύγων που έχουν μπλοκαριστεί στην περιοχή μας, διοργανώνουμε διήμερο δράσεων στη Λαμία και στις Θερμοπύλες.                  

                                          Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας:

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στις 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 9-11 (2ος όροφος), στην ανοιχτή εκδήλωση συζήτηση με θέμα:

«Η νέα συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Άσυλο ή Εγκλωβισμός;»

Συνομιλητές μας για την παρουσίαση και συζήτηση των θεμάτων, θα είναι οι:

Δημήτρης Χριστόπουλος

(Καθηγητής Παντείου, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)

Νίκος Αργυρίου

(Μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης)

Παύλος Αντωνόπουλος

(Μέλος Συντονισμού Σωματείων Φοιτητικών Συλλόγων Συλλογικοτήτων για Προσφυγικό-Μεταναστευτικό)

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στις 11:30 π.μ. στο Κέντρο Φιλοξενίας Θερμοπυλών, θα γίνει συζήτηση με τους πρόσφυγες και ενημέρωσή τους για την παρούσα κατάσταση και για θέματα ασύλου, δικαιωμάτων προσφύγων, επανένωσης οικογενειών και άλλων ζητημάτων που  τους ενδιαφέρουν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Facebook                        : Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6977621328, 6985603574 (What’s Up) & 6906981623 (Free2Go)