Σε ετοιμότητα  ο δήμος Λαμιέων για την νέα αντιπυρική περίοδο  μετά και την συνεδρίαση  του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας  . Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας αντιδημάρχου Γιώργου Ζήσιμου, έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2015-2016 και συζητήθηκε η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών κατά την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

 

Η φετεινή περίοδος όπως τονίστηκε , θα είναι πολύ πιο δύσκολη καθώς λόγω της  απουσίας βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων κατά την διάρκεια του χειμώνα , επικρατέι πολύ ξηρασία  , γεγονός επικίνδυνο για την  εκδήλωση  πυρκαγιών .

Οι υπηρεσίες  βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ αναμένεται να καθοριστούν και  αρμοδιότητες για να μην υπάρχει σύγχυση τη ώρα των περιστατικών .

Παράλληλα  τις επόμενες ημέρες θα δοθεί μέριμνα   στον καθαρισμό των επικίνδυνων  σημείων αποτην υψηλή βλάστηση  ενώ χρειάζεται προσοχή και απο τους πολίτες  στα χωράφια τους  και στις ιδιοκτησίες  τους  που υπάρχει βλάστηση .