Αντιδράσεις σε σωματεία προκαλεί η απόφαση του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς να  παραχωρήσει την αίθουσα  στην χρυσή αυγή για εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου .
Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης  Λαγός  και στελέχη του κόμματος.
Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για προκλητική παραχώρηση ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις και απο άλλους φορείς .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταγγέλλουμε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του   Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που προκλητικά παραχώρησε για χρήση την αίθουσα του Επιμελητηρίου στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, διευκολύνοντας την δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Σε μια περίοδο που ο λαός μας ζει τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και της ολιγαρχίας του πλούτου, η φασιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ανασυντάσσεται για να παίξει το ρόλο της στη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος. Το βρώμικο ρόλο της στην παραπλάνηση και την τρομοκράτηση του λαού.

Νωπές είναι οι καταγγελίες  των εργατικών σωματείων για την δράση τους ως μπράβοι των αφεντικών στην περιφρούρηση της απεργίας στις επιχειρήσεις του Ζούρα, ή ως μεσάζοντες φτηνού εργατικού δυναμικού, στήνοντας γραφείο εύρεσης εργασίας με 18 ευρώ μεροκάματο. 

Η Χρυσή Αυγή υψώνει τη σημαία του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κάνει ότι μπορεί για να διχάσει το λαό, να τον εξαπατήσει, να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, εξυπηρετώντας τα σχέδια της άρχουσας τάξης με τον πιο βάρβαρο και αντιδραστικό τρόπο.

Καλούμε το εργατικό, λαϊκό κίνημα, τις συνδικαλιστικές και τι άλλες μαζικές οργανώσεις, να απομονώσουν την Χρυσή Αυγή και την δράση της όποια προσωπίδα και αν χρησιμοποιεί. Να βάλει τους φασίστες στο περιθώριο της Ιστορίας, όπως τους καταδίκασε ολόκληρος ο κόσμος με την συντριβή του Ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘ/ΔΑΣ

 

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΘ/ΔΑΣ

 

  • ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

 

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

 

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Ανατολικής Στερεάς καταγγέλλει στους συναδέλφους μηχανικούς και στο λαό της περιοχής, την απαράδεκτη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-Τμήμα Ανατολικής Στερεάς να παραχωρήσει την αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Λαμία για εκδήλωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσή Αυγής και του υπόδικου βουλευτή Λαγού.

Η απόφαση αυτή είναι παντελώς αντίθετη με το ρόλο και το σκοπό που πρέπει να υπηρετεί το Επιμελητήριο, νομιμοποιεί και αθωώνει στη συνείδηση και στην πράξη μια δολοφονική οργάνωση που σπέρνει παντού το φασιστικό-ναζισιτικό δηλητήριο.

 Να θυμίσουμε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας άλλος πολιτικός φορέας αλλά μια εγκληματική οργάνωση που εκτός από δολοφονίες, στήνει δουλεμπορικά γραφεία “μόνο για Έλληνες” για να δίνει στους εργοδότες, εργάτες με εξευτελιστικά μεροκάματα και στην περιοχή μας.

Είναι το μαντρόσκυλο των επιχειρηματιών σε απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις εργαζομένων, ενώ μέσα στη Βουλή αγωνιά μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και ειδικά των εφοπλιστών.

Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς της Ανατολικής Στερεάς να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή της διοίκησης του Επιμελητηρίου που ξεπλένει τους φασίστες και τους δίνει χέρι βοηθείας να ανασυνταχθούν και να παίξουν το ρόλο τους στη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος.

Να απομονώσουν τέτοιες οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, διχάζουν το λαό, χτυπούν το λαϊκό κίνημα για να στηρίξουν την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει τον λαό στην εξαθλίωση.

 

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει έντονα την αντίθεσή του στην απόφαση του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας να παραχωρήσει προκλητικότατα την αίθουσά του για χρήση στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής .
Σε μια περίοδο που ο λαός μας βιώνει τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και της ολιγαρχίας του πλούτου, η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ανασυνταχθεί για να στηρίξει με κάθε τρόπο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του καπιταλιστικού συστήματος, να παραπλανήσει , να τρομοκρατήσει και να παγιδεύσει το λαό σε φασιστικές αντιλήψεις .
Στη μάχη ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια και στους εκβιασμούς των δανειστών – τοκογλύφων δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής, που μέσα στην κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας το μανδύα του «νόμιμου» πολιτικού κόμματος.
Σήμερα η Χρυσή Αυγή , με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, προσπαθεί να υψώσει ξανά τη σημαία του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κάνει τα πάντα για να διχάσει το λαό, να τον εξαπατήσει , δείχνοντάς του ως εχθρό τους κατατρεγμένους των πολέμων . Ουσιαστικά προσπαθεί να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα στρέφοντάς το σε λάθος κατεύθυνση, εξυπηρετώντας τα σχέδια της άρχουσας τάξης με τον πιο βάρβαρο και αντιδραστικό τρόπο.
Η συντριβή των ναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί.
Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για ανθρώπινη και αξιοπρεπή υποδοχή στους πρόσφυγες των πολέμων, για να φύγει η FRONTEX, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο , να εξασφαλιστεί ασφαλής διέλευση προς τις χώρες προορισμού, να τους δοθεί άσυλο και στέγη, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καλούμε
τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις, όλους τους δημοκράτες, να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και την δράση της, συμμετέχοντας στις αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων της Φθιώτιδας.
Να βάλουμε τον φασισμό στο περιθώριο της Ιστορίας, όπως τον καταδίκασε ολόκληρος ο κόσμος με την συντριβή του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.