Let's Do It "Τραχίνα" και φέτος στις Θερμοπύλες ! Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας "Τραχίνα" , συμμετείχε και φέτος στην καμπάνια Let's Do It Greece, καθαρίζοντας συμβολικά τον Ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών, κάνοντας πράξη , την "υιοθεσία" του χώρου .

Δυστυχώς και φέτος τα σκουπίδια ήταν αρκετά, γεγονός που κάνει πιο αναγκαίες τέτοιες προσπάθειες ευαισθητοποίησης και δείχνει πόσο σημαντική είναι η συμβολή όλων μας , για να αλλάξει εικόνα το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

 

"Γίνε η αλλαγή" που θέλεις λοιπόν και ραντεβού το 2017 και πάλι εδώ !

 

Πάνω απο 60 σύλλογοι της Λαμίας συμμετείχαν στην δράση του Let's Do It καθόλη την διάρκεια  της εβδομάδας με αποκορύφωμα το Σάββατο και την Κυριακή . Σύλλογοι και φορείς  γέμισαν  σχεδόν όλες τις περιοχές της Λαμίας  από Δ.Δ μέχρι και πάρκα  για να καθαρίσουν  τους χώρους απο τα σκουπιδια . Σε ορισμένες περιοχές δυστυχώς  ήταν πολλά γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει για το την παιδεία απέναντι στα σκουπίδια  και το πως απλά τα πετάμε  στην φύση και όπου βρούμε και όχι στους κάδους .

Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος  βρέθηκε σε πολλά σημεία καθαρισμού τόνισε την μεγάλη συμμετοχή αλλά και την τεράστια σημασία του εθελοντισμού. Σε ερώτηση του radiomemory.gr εάν  μία τέτοια δράση μπορεί να συνεχιστεί για τον δήμο  σε διαφορετικό πλαίσιο  τόνισε πως στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι να υπάρξουν ημέρες  εθελοντικής καθαριότητας  κατα τις οποίες οι σύλλογοι μπορούν να υιοθετούν απο ένα μέρος και να έχουν την ευθύνη της καθαριότητας του ανά τακτά χρονικά διαστήματα .