Ανοιχτά και στη Λαμία θα είναι την Κυριακή των Βαίων  τα εμπορικά καταστήματα  αφού  η ημέρα αυτή ανήκει   στις Κυριακές που έχει θεσπιστεί  με νόμο να ανοίγουν τα  καταστήματα .

Οι έμποροι της Λαμίας αναμένεται στην πλειοψηφία τους να ανοίξουν τα καταστήματα  τους αν και το εορταστικό ωράριο για την Λαμία για τον εμπορικό σύλλογο ξεκινά απο την Μεγάλη Δευτέρα .

Οι εμπορουπάλληλοι  όμως απεργούν κια οι σύλλογοι της Φθιώτιδας έχουν δώσει ραντεβού το πρωί στο Εργατικό  Κέντρο Φθιώτιδας (10:30)  συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Εμποροϋλλήλων σε όλη την χώρα.  Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους θα οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους  καθώς θα μετέχουν και στην απεργία της Πρωτομαγιάς  στις 8 Μαίου .

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Συνάδελφοι στο εμπόριο απεργούμε ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Η ερχόμενη Κυριακή 24 Απρίλη και η μεθεπόμενη, 8 Μάη είναι στις επτά Κυριακές του χρόνου, που έχουν οριστεί με νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διατηρεί και η σημερινή σαν βήμα για την ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακής αργίας, αλλά και κάθε ωραρίου συνολικά.

  Συμμετέχουμε στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία του κλάδου και καλούμε στο εργατικό κέντρο Κυριακή στις 10:30 το πρωί να οργανώσουμε την πάλη μας .

Οι εξελίξεις στον κλάδο που επηρεάζουν και την πόλη μας με τους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ να είναι στον << αέρα >>, τους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο να ζουν με την αβεβαιότητα την απληρωσιά δείχνουν την ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει την οργανωμένη συλλογική δράση μέσα από το Σωματείο μας .

Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε να μας πάρει κι αλλο η κατηφόρα. Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία . Όταν εμείς κινούμε παράγουμε τα πάντα και κάθε μέρα μας καλούν να ζήσουμε  όλο και χειρότερα, πρέπει να αντισταθούμε να προετοιμαστούμε να αντικρούσουμε, την αντιλαϊκή πολιτική σήμερα, αλλά και στα χειρότερά που έρχονται.     

Συνάδελφε μην υποτιμάς την αξία της δικής σου συμμετοχής στην απεργία της Κυριακής . Να δώσουμε όλοι το αγωνιστικό παρόν στην απεργία της πρωτομαγιάς την Κυριακή 8 Μάη. Προετοιμάζουμε τις δυνάμεις για τη 48 ωρη απεργία όταν κατατεθεί ο νόμος λαιμητόμος για φορολογικό ασφαλιστικό.

 

Διεκδικούμε σε κάθε χώρο δουλειάς .

-Καμιά απόλυση

-Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

-Όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησής. Όχι στην απληρωσιά και την     ωρομισθία.

-Πλήρη ασφαλιστικά , εργασιακά ,συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους.

                                                     Το ΔΣ