Αποθεώθηκε , θαύμασε και θαυμάστηκε ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής της Φυσικής Δημήτρης Νανόπουλος κατά την διήμερη επίσκεψή του στην πόλη της Λαμίας .
Στην ομιλία του στο δημοτικό θέατρο Λαμίας καθήλωσε  το κοινό με την ανάλυσή του για το παράλληλο σύμπαν .
Ο   κ. Νανόπουλος  ανέφερε ότι απο τον Σεπτέμβριο του  2015, το Σύμπαν μπορούμε όχι μόνο να το βλέπουμε αλλά και να το ακούμε. Η ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων, είπε ο κ. Νανόπουλος ,παρόλο που αναμενόταν εδώ και εκατό χρόνια,  δίνει μια νέα ώθηση στη κατανόηση του Σύμπαντος, αρκεί να θέλουμε να βλέπουμε και να ακούμε και να μη ζούμε σε κάποιο σκοτεινό και βωβό παράλληλο σύμπαν. Ο καθηγητής Φυσικής και ερευνητής  το Σάββατο το βράδυ επισκέφθηκε το αστεροσχολέιο Υπάτης μένοντας εντυπωσιασμένος από την δομή του , τις εγκαταστάσεις  του , το τηλεσκόπιο αλλά κυρίως την δουλειά  του συλλόγου ερασιτεχνών αστρονόμων Φθιώτιδας  για να διατηρηθεί ζωντανή η δομή  αυτή  για τα νέα παιδιά .

Μιλώντας στο radiomemory.gr  δεν έδωσε μία αλλά τρεις φορές συγχαρητήρια  στα μέλη  του συλλόγου για την προσπάθειά τους αλλά  και σε όσους  προσφέρουν την βοήθειά τους και εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει και ο ίδιος με όποιο τρόπο μπορεί . Άνθρωπος απλός .παρά τις ανακαλύψεις του και το γεγονός ότι έχει αγγίξει τουλάχιστον δύο φορές το νόμπελ δηλώνει  στο radiomemory.gr ότι η στιγμή της ανακάλυψης δεν συγκρίνεται με τα βραβεία  και υπογραμμίζει  ότι πάντα θα υπάρχει κάτι νέο  να ανακαλύπτουμε για  το σύμπαν .
<< Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα παραμένουν άγνωστα. Και παρ' όλο που μπορεί να τα στριμώχνουμε σε μια γωνία, ίσως οι γωνίες που παραμένουν ανεξερεύνητες έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. >> τονίζει χαρακτηριστικά .
Ο Δημήτρης Νανόπουλος μίλησε και για την τηλεμεταφορά η οποία όπως είπε θα είναι γεγονός και ήδη έχουν γίνει  πειράματα . Ίσως στο μέλλον κάποιος το ταξίδι στο Λονδίνο ή σε κάποια ευρωπαική πόλη να το πραγματοποιεί με την τηλεμεταφορά .
Ο  καθηγητής τιμήθηκε απο τον Δήμο Λαμιέων  και τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη ο οποίος μίλησε για την  τιμητική επίσκεψη  του κ. Νανόπουλου στη Λαμία .
Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη  του Δημήτρη Νανόπουλου  στο radiomemory.gr.