Με την ευκαιρία της εορτής  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού της Νέας Μαγνησίας, Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων  του 5ου Δημοτικού Σχολείου  απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους  για τις λατρευτικές και εορταστικές  εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό και στη  κεντρική πλατεία  στις 20, 21 και 22 Μαϊου 2016.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2016

                            Ώρα 7.00 μ.μ.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος των Αγίων Κων/νου και Ελένης, συνοδεία του Ιερού κλήρου, των αρχών της πόλης μας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και πιστών.

 Μετά τις λατρευτικές εκδηλώσεις οι φορείς της Νέας Μαγνησίας: Πολιτιστικός Σύλλογος και  Α.Σ. Μαγνησιακός, θα αναβιώσουν  το παραδοσιακό «Πανηγύρι» στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Θα μας διασκεδάσουν με δημοτικό  και λαϊκό πρόγραμμα οι μουσικοί : Ανδριάνα Μόκα  τραγούδι, Βαγγέλης Γκούρλιας μπουζούκι και τραγούδι, Νίκος Γκούρλιας κιθάρα, Θανάσης Γκούρλιας συνθεσάιζερ  και   Δημήτρης Κουτής κλαρίνο.                      

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ 2016

                          Ώρα 7.00 π.μ.

Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία με τη συμμετοχή του ΣΙΣΑ και άλλων Σωματείων της Λαμίας.

 

                                 ΚΥΡΙΑΚΗ  22 ΜΑΪΟΥ 2016

     Στις 7.30 μ.μ. Στην  πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη  Νέα Μαγνησία, θα έχετε την ευκαιρία  να παρακολουθήσετε εορταστικές εκδηλώσεις.

 Α.  Έναρξη και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των    φορέων.  Παρουσίαση: Ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας, κ. Γιώργος Πιτσογιάννης, τελειόφοιτος τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας.

Β. Η  Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου παρουσιάζει όμορφα τραγούδια, με την επιμέλεια του μαέστρου κ. Δημήτρη Γκαραβέλη, ο οποίος την συνοδεύει στα πλήκτρα

Γ.  Χαρακτηριστικές σκηνές από την  κωμωδία   « Η Μαντάμ Σουσού », η μεγαλομανής ηρωίδα του ευθυμογράφου Δημήτρη Ψαθά. Η ιστορία της «Μαντάμ Σουσού» είναι αξεπέραστα δημοφιλής και ξεκαρδιστική αλλά, κατά βάθος σπαραχτική. Αποδίδεται από την παιδική   θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου.                                                                                                                                                                                             

      Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι μαθητές :

             Παναγιώτα Ντούμα                         Μαρί

            Λουίζα Ρουμελιώτη                          Πανωραία

            Ελευθερία Πουγκακιώτη                  Μαρίκα

            Δήμητρα  Λεπίδα                              Σουσού

             Ευθύμιος Ντόκας                             Παναγιωτάκης

            Μανώλης Πετράκης                          Μαίτρ                                                                       

             Άννα  Κάτσινου                               Κυρία Τσίρου

            Γεωργία Σοφιανού                            Ερμιόνη  

            Κάτια   Παρδάλη                              Καλλιτέχνης

            Βίλυ Φούντα                                     Λεονί

            Μανώλης Πετράκης                          Αριστείδης

        Την παράσταση,  επιμελήθηκε  ο υπεύθυνος θεατρικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μακρής.

       Το    Δ.Σ  του Πολιτιστικού  Συλλόγου επιμελήθηκε τις ενδυμασίες και το σκηνικό.

Δ. Παραδοσιακοί χοροί, από τμήμα  μικρών παιδιών. Την    διδασκαλία των χορών κάνει ο  κ. Θανάσης Πύργος, με τη συνεργασία της κ. Ιωάννας Ζησίμου, καθηγητές   Φυσικής Αγωγής.

ΣΤ. Παραδοσιακοί χοροί Μικράς Ασίας, από το  τμήμα  γυναικών του Συλλόγου. Διδασκαλία χορών από την εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο  κ. Μυρτώ Κασσωτάκη.

  Η.  Παραδοσιακοί χοροί, από τμήμα μεγαλύτερων  παιδιών. Την διδασκαλία   των χορών κάνει ο  κ. Θανάσης Πύργος με τη συνεργασία της κ. Ιωάννας Ζησίμου, καθηγητές   Φυσικής Αγωγής

    

      Την φροντίδα των παιδικών  χορευτικών τμημάτων την  έχει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού   Σχολείου και  ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Νέας Μαγνησίας.