Συνελήφθησαν δύο αδέρφια ηλικίας 30 και 34 ετών , οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών – διαρρήξεων από Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Φ. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε (19) περιπτώσεις κλοπών & αποπειρών κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τρέχοντα μήνα.  Οι δράστες προέβαιναν στη θραύση των υαλοπινάκων και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων χρήματα και αντικείμενα αξίας, με την λεία που αποκόμισαν να υπερβαίνει τις (3.500) ευρώ. Μάλιστα σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, όταν αυτός προσπάθησε να αποτρέψει την διάρρηξη αυτού

 

 

 

 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τερματίστηκε η συστηματική και εξακολουθητική δράση δύο (2) ημεδαπών (αδέρφια μεταξύ τους), ηλικίας 30 & 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών και αποπειρών κλοπών, από διάφορα οχήματα σε περιοχές της Λαμίας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ ο 34χρονος κατηγορείται επίσης και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Από την  αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε εννέα (9) περιπτώσεις τετελεσμένων & δέκα (10) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών – διαρρήξεων, από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Φ. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές του Παγκρατίου & του Σταυρού Λαμίας, τις οποίες είχαν διαπράξει τον τρέχοντα μήνα. Οι δράστες προέβαιναν συνήθως στην θραύση των υαλοπινάκων των οχημάτων και ακολούθως αφού ερευνούσαν το εσωτερικό τους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας, με την λεία που αποκόμισαν να υπερβαίνει τις (3.500) ευρώ.

Μάλιστα σε μία περίπτωση (βραδινές ώρες της 25-05-2016), δε δίστασαν να ασκήσουν σωματική βία σε ιδιοκτήτη Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει από τη διάρρηξη αυτού.

 Στη κατοχή του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας που βρέθηκε στην οικία του, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε δηλώσει την απώλειά του.

 Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.