Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης παραμένει αήττητος σε ματς Final-4 στην Euroleague, καθώς έφτασε τις επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια!


Ο Βασίλης Σπανούλης “μίλησε” ξανά στο τέλος της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς με δικούς του κρίσιμους πόντους ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πετύχει επτά νίκες σε ισάριθμα ματς στα μεγάλα... ραντεβού της Euroleague!

Ο Έλληνας γκαρντ άρχισε το σερί του τη σεζόν 2008-09 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όταν απέκλεισε στα ημιτελικά του Final-4 στο Βερολίνο τον Ολυμπιακό με 84-82 και στον τελικό επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 73-71. Ακολούθησε το Final-4 στην Κωνσταντινούπολη, όπου με τη φανέλα του Ολυμπιακού πλέον νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 68-64 και στον τελικό και πάλι την ΤΣΣΚΑ με 62-61.
Στο Λονδίνο (2012-13) οι Πειραιώτες επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ακόμα μία φορά με 69-52 στον ημιτελικό, ενώ στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88. Η έβδομη νίκη του ήταν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τέταρτη φορά στα επτά ματς Final-4 που έχει δώσει με 70-68.
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ο μοναδικός, ο οποίος έχει 8/8 σε φάιναλ-φορ Ευρωλίγκας, μέχρι να "σπάσει" το σερί του στην Κωνσταντινούπολη και την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Λιθουανός σούπερ το είχε καταφέρει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα το 2003 και ακολούθησαν οι συμμετοχές με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2003, 2004), αλλά και τον Παναθηναϊκό.
 
Και στο... βάθος μόνος πρώτος!

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός στεφθεί για τέταρτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης και ο Σπανούλης αναδειχτεί MVP θα το έχει καταφέρει για τέταρτη φορά στην καριέρα του και θα είναι ο μοναδικός που θα έχει πετύχει κάτι τέτοιο.

Ο Σπανούλης μαζί με τον θρυλικό Τόνι Κούκοτς είναι οι μοναδικοί παίκτες στην σύγχρονη ιστορία της Euroleague που έχουν πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτες σε Final-4, από 3 φορές. Ο σπουδαίος Κροάτης έχει πάρει το αντίστοιχο βραβείο τις σεζόν 1989, 1990 και 1991 με τη φανέλα της Γιουγκοπλάστικα.

ΠΗΓΗ : newsit.gr