Ήρθε η ώρα της κρίσης. Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τους Ισπανούς (19.30, ANT1, OTE TV), και ίσως για πρώτη φορά δεν ξεκινά από μειονεκτική θέση. Με πρόβλημα θα αγωνιστούν Γκασόλ και Ρούντι Φερνάντεθ.


Κόντρα στον κακό της δαίμονα, η Εθνική καλείται απόψε να κάνει την πρώτη πραγματική υπέρβαση. Η Ισπανία είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος, μέχρι στιγμής, στο Ευρωμπάσκετ, και η Ελλάδα καλείται να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, αν θέλει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Οι ισορροπίες είναι πιο λεπτές από ποτέ. Νίκη σημαίνει διεκδίκηση μεταλλίου με δύο ευκαιρίες, ήττα την πλήρη αποτυχία και την αδυναμία υπέρβασης. Η εικόνα της ομάδας του Κατσικάρη μέχρι στιγμής στο τουρνουά είναι καλή. Θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη. Και σήμερα θα χρειαστεί να είναι ακόμα καλύτερη.

Οι Ισπανοί που ήρθαν το τουρνουά με πολλές απουσίες (Μαρκ Γκασόλ, Ναβάρο, Καλντερόν, Ρούμπιο, Ιμπάκα) έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον προβλήματα, με τους Γκασόλ και Ρούντι να έχουν πρόβλημα και να αγωνίζονται μεν, όχι στην καλύτερη κατάσταση δε. Επίσης, και ο Γιουλ έχει ενοχλήσεις, ενώ ο Ρίμπας ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα.

Όμως αυτά δεν πρέπει να απασχολούν την Εθνική μας ομάδα. Οι παίκτες του Κατσικάρη οφείλουν να κοιτάξουν τη δική τους πλευρά, τη δική τους απόδοση, και να μην αποπροσανατολιστούν από τα προβλήματα. Ο Γκασόλ, άλλωστε, έβαλε με ένα πόδι στους Πολωνούς 30 πόντους, με 6/7 τρίποντα!

Αγωνιστικά προβλήματα για την Ελλάδα δεν υπάρχουν. Η Εθνική μπορεί. Δεν είναι υποδεέστερη των Ισπανών, δεν είναι καν το αουτσάιντερ (ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια). Τα μετάλλια μας περιμένουν...

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, Ελλαδάρα!

ΠΗΓΗ : newsit.gr