Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

radiomemory

Και φέτος, με τις ομάδες να παίζουν χωρίς σταματημό δύο και τρία ματς κάθε βδομάδα, είναι λες και ζούμε σε ένα διαρκές ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο.

Το κόστος είναι μεγάλο, αφού οι ποδοσφαιριστές είναι ξεζουμισμένοι και το μέλλον προμηνύεται εξίσου βαρύ, όμως για τον μέσο ποδοσφαιρόφιλο, μόνο ικανοποίηση φέρνουν τα τόσα ματς.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη δεν είναι διαφορετικό. Το ντέρμπι της Αθήνας, μεγάλα ματς από όλη την Ευρώπη, αλλά και ιστορικές διαμάχες από τη Νότια Αμερική.

Δείτε το πρόγραμμα των ντέρμπι και τις βασικές αποδόσεις στα μεγάλα ματς του Σαββατοκύριακου.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Κυριακή 6/12, 19:30 - Novasports1

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετο φεγγάρι. Η ΑΕΚ μπορεί να μην ικανοποιεί στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως στο πρωτάθλημα επιδεικνύει τουλάχιστον μια σταθερότητα, που την κρατά κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, συνεχίζει να ψυχορραγεί εντός και εκτός γηπέδου και φαίνεται πως είναι μάλλον αουτσάιντερ στην κούρσα για την είσοδο στα πλέι οφ. Ακόμα και έτσι, ένα ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ντέρμπι. Η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο φαβορί για τις στοιχηματικές (1.80). Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερο από τρία χρόνια να πάρει νίκη επί της ΑΕΚ ως φιλοξενούμενος. Ηταν το 3-2 με το γκολ του Μπεργκ στο 90’, στις 2 Απριλίου 2017. Αν οι «Πράσινοι» καταφέρουν να νικήσουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το διπλό τους θα πληρώσει 4.65. Πάντως από τα τελευταία δέκα παιχνίδια τους για την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας, τα μισά έχουν λήξει ισόπαλα. Η ισοπαλία την Κυριακή πληρώνει 3.45. Σε απόδοση ξεκάθαρου φαβορί και το under (1.55).

Μπάγερν - Λειψία

Σάββατο 5/12, 19:30 - Cosmote Sport 3

Το Μπάγερν-Λειψία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παραδοσιακό ντέρμπι. Σε καμία περίπτωση. Η Λειψία δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Ομως πλέον είναι η ανερχόμενη δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την Μπάγερν. Το Σάββατο κοντράρεται η παράδοση με το καινούργιο και επαναστατικό, η ομάδα που ανήκει στους οπαδούς της με την ομάδα της Ρεντ Μπουλ, η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με την καλύτερη άμυνα. Η Μπάγερν προσφέρεται σε τιμές ακραίου φαβοριτισμού (1.50), την ώρα που το διπλό παίζει σε τιμές πενταπλασιασμού. Η ποιοτική διαφορά τους δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο, όμως η παράδοση σίγουρα το κάνει. Από το 2016, οπότε και η Λειψία ανέβηκε στην Μπουντεσλίγκα, οι δυο τους έχουν βρεθεί δέκα φορές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η Μπάγερν μετρά πέντε νίκες και η Λειψία μόλις μία. Αντίθετα, παρότι η παράδοση στηρίζει ξεκάθαρα το under (εμφανίστηκε σε 6 από τα 8 μεταξύ τους ματς), οι στοιχηματικές δεν μπορούν να αγνοήσουν τη φόρμα των δύο αντιπάλων, δίνοντας το under 2.5 σε τιμή 3.45.

Σεβίλλη - Ρεάλ Μαδρίτης

Σάββατο 5/11, 17:15 - Cosmote Sport 2

Σε απόδοση φαβορί άνοιξε το διπλό της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σεβίλλης. Οι Μαδριλένοι είναι σε κακό χάλι. Μέσα στον Νοέμβριο νίκησαν δυο φορές το φάντασμα της Ιντερ, όμως εντός συνόρων τους έκαναν πλάκα η απογοητευτική Βαλένθια και η Αλαβές. Ομως για τις στοιχηματικές φαίνεται πως το όνομα και η φανέλα μετράνε περισσότερο. Ετσι η νίκη της φιλοξενούμενης Ρεάλ προσφέρεται στο 2.50, ενώ η Σεβίλλη, που προέρχεται από πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς τον Νοέμβρη, πληρώνει 2.75.

Γιουβέντους - Τορίνο

Σάββατο 5/11, 19:00 - Novasports 3

Γιουβέντους και Τορίνο, οι δύο άσπονδες συμπολίτισσες, κοντράρονται για 204η φορά στο «Ντέρμπι ντέλα Μόρε». Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου φιλοξενεί τους φωνακλάδες γείτονες, την ομάδα της εργατικής τάξης του Τορίνο. Βέβαια, όσο κι αν αυτό το ματς σημαίνει πολλά για την πόλη, υπάρχει ξεκάθαρο αφεντικό. Η Γιουβέντους μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, όμως είναι στην τέταρτη θέση και για πολλούς εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Από την άλλη, η «Γκρανάτα» έχει μαζέψει μόλις πέντε βαθμούς σε εννιά ματς και είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Την τελευταία δεκαετία, η Γιουβέντους μετρά 17 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα από την Τορίνο, ενώ την τελευταία φορά που η «Γηραιά Κυρία» έχασε στην έδρα της από τη συμπολίτισσα, ήταν το μακρινό 1995. Η «Γιούβε» είναι το απόλυτο φαβορί, σε απόδοση 1.45.

Τότεναμ - Αρσεναλ

Κυριακή 6/11, 18:30 - Cosmote Sport 1

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι οπαδοί της Αρσεναλ και της Τότεναμ όταν δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα της σεζόν, είναι πότε πέφτει το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Την Κυριακή οι δύο άσπονδες γειτόνισσες βρίσκονται αντιμέτωπες για ακόμα μία φορά, 201η στην ιστορία τους. Το πρόσωπο του ντέρμπι είναι ξεκάθαρα ο Χάρι Κέιν. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ σε ντέρμπι, μαζί με τους Μπόμπι Σμιθ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, με δέκα γκολ. Με τη μόνη διαφορά ότι Σμιθ και Αντεμπαγιόρ αγωνίστηκαν και με τις δύο ομάδες, ενώ ο Κέιν μόνο με τα «Σπιρούνια». Φέτος η Τότεναμ είναι μια σαφώς ανώτερη ομάδα από την αντίπαλό της. Μετά την ήττα της πρεμιέρας, τρέχει ένα αήττητο εννέα αγώνων και είναι πρώτη στη βαθμολογία, την ώρα που η Αρσεναλ εδώ και δύο μήνες έχει μόνο μία νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ: το μεγάλο διπλό στο «Ολντ Τράφορντ». Η Τότεναμ είναι φυσικά το φαβορί με 1.95 έναντι 3.80 της Αρσεναλ.