Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε με το... δεξί το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο φετινό Champions League, καθώς ηττήθηκε με 0-3 από τη Μπάγερν Μονάχου. Όμως η είδηση στο παιχνίδι δεν ήταν αυτή, αλλά ένα απίστευτο επίτευγμα!


Διότι περί επιτεύγματος πρόκειται μια ελληνική ομάδα να παραταχθεί με 10 ξένους ποδοσφαιριστές στην εντεκάδα της! Μόλις ένας ήταν ο Έλληνας στην εντεκάδα (Σιόβας), με τους ερυθρόλευκους να παρατάσσονται με παίκτες από δέκα διαφορετικές εθνικότητες.

Αν δεν υπήρχαν, μάλιστα, οι Αργεντίνοι Τσόρι και Καμπιάσο, ο Ολυμπιακός θα κατέβαινε με 11/11 διαφορετικής εθνικότητας. Κανονικός Πύργος της Βαβέλ!

Σημειωτέον πως ο Ολυμπιακός, τη χρονιά της μεγαλύτερής του επιτυχίας, όταν και πήρε την πρωτιά στον όμιλο (1998-1999) και βρέθηκε στους "8". είχε στην εντεκάδα του σε κάθε παιχνίδι τουλαχιστον 9 Έλληνες.

Για την ιστορία, η εντεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο (Ισπανία), Ελαμπντελαουί (Νορβηγία), Ντα Κόστα (Μαρόκο), Σιόβας (Ελλάδα), Μαζουακού (Γαλλία), Σαλίνο (Βραζιλία), Καμπιάσο (Αργεντινή), Κασάμι (Ελβετία), Πάρντο (Κολομβία), Τσόρι (Αργεντινή), Ιντέγε (Νιγηρία).

ΠΗΓΗ : newsit.gr