Η FIBA ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας να φιλοξενήσει ένα από τα τρια Προολυμπιακά τουρνουά, εκεί όπου θα κρίνουν και τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.



Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που εξέφρασαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να φιλοξενήσουν ένα από τα τρία προολυμπιακά τουρνουά, κάτι που ανακοίνωσε και η FIBA. Το κόστος της διοργάνωσης είναι μεγάλο (φαίνεται πως αγγίζει τα 1,8 εκατ. ευρώ), και έχει γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα χρήματα μέσω χορηγιών.

Ενδιαφέρον εξέφρασαν επίσης οι Τσεχία, Γερμανία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Μεξικό, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία. Οι συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα εξεταστούν...

Υπενθυμίζεται πως ήδη στο Προολυμπιακό Τουρνουά έχουν εξασφαλίσει θέση 15 χώρες μέσω των πρωταθλημάτων κάθε ηπείρου. Οι υπόλοιπες είναι οι Ανγκόλα, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Σερβία και Τυνησία.

Απομένουν άλλες τρεις χώρες για να συμπληρωθούν οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα τρία Προολυμπιακά. Αν κάποια από τις Ελλάδα, Τσεχία, Ιράν, Ιταλίας, Μεξικού, Φιλιππίνων και Σερβίας αναλάβουν να φιλοξενήσουν το τουρνουά, τότε ένα επιπλέον εισιτήριο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στις επιλαχούσες ομάδες από τα πρωταθλήματα των ηπείρων τους (π.χ. αν είναι η Ελλάδα, θα παίξει στο Προολυμπιακό και η όγδοη του Eurobasket, Λετονία).

ΠΗΓΗ : newsit.gr