Οριστικά χωρίς αστυνομικό τμήμα η Υπάτη και ο Μώλος  μετά την σημερινή ανακοίνωση  του Υπουργείου προστασίας του πολίτη και σύμφωνα με το τελικό σχεδιάγραμμα .
Στις αποφάσεις και στον σχεδιασμό δεν υπάρχουν τα δύο αστυνομικά τμήματα  και σύμφωνα με τους πίνακες που δόθηκαν στην δημοσιότητα  απο 17 που είναι σήμερα τα αστυνομικά τμήματα γίνονται 15 και εξοικονομούνται για την Φθιώτιδα 47 αστυνομικοί .
Γενικότερα  για την Στερεά Ελλάδα για  τις καταργήσεις τμημάτων και τις συγχωνεύσεις προβλέπει συνολικά το κλείσιμο 13 τμημάτων και την εξοικονόμηση 113 αστυνομικών.



Οι επιπλέον αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες .

Να υπενθυμίσουμε  ότι η κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Υπάτης έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε φορείς , συλλόγους και κατοίκους της περιοχής αλλά και στην δημοτική αρχή Λαμιέων . Ενωμένοι  είχαν προχωρήσει πριν απο λίγο χρονικό διάστημα  σε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Λαμίας - Καρπενησίου στο ύψος της διασταύρωσης με την Υπάτη  στέλνοντας μήνυμα αγώνα στην Κυβέρνηση και ζητώντας  ασφάλεια και προστασία  με την παραμονή του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή .
Ο σύλλογος ΑΙΝΙΑΝΕΣ είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με το Υπουργείο ενώ είχε αποσταλεί και επιστολή  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .