Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αφίσα δράσης για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024

Ο Δήμος Λαμιέων με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Κέντρο Υγείας Λαμίας, την ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης και την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στην πλατεία Πάρκου από τις 10:00-13:00 έως τις 18:00-20:00, εργαζόμενες των δομών του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου, καθώς και νοσηλεύτριες και επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Λαμίας και της ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας θα πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και κορεσμού οξυγόνου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πολύ σημαντικό ζήτημα της πρόληψης.

Στη συνέχεια, ιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας θα ελέγχουν τις τιμές των μετρήσεων παρέχοντας στους πολίτες μια πρώτη ενημέρωση και καθοδήγηση.

Τέλος, μέλη και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιήσουν δράσεις σχετικά με την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών (πνιγμονή από ξένο σώμα και τραύμα που αιμορραγεί).