Το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση  με τον δικό του ξεχωριστό λόγο έστειλε και αυτή την φορά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος .


Με αφορμή τον εορτασμό του πολυούχου της πόλης της Λαμίας  μιλώντας στους πιστούς αλλά και  στους πολιτικούς που περευρέθησαν  τους δήλωσε πως ο λαός θα μείνει πιστός στις παραδόσεις και στις εορτές .


<<...Μη δίδετε σημασία σε ορισμένους ελαχίστους που θέλουν να καταργήσουν παρελάσεις, σημαίες και εθνικές εορτές. Έστω κι’ αν περάσει κι’ αυτό από την Βουλή ο λαός δεν θα υπακούσει. Η Εκκλησία θα στολίζεται όχι μόνο με την λαμπρότητα αλλά και με τις σημαίες και τις περιφορές....>>
Η δήλωση έγινε παρουσία και των βουλευτών οι οποίοι το άκουσαν μεν αλλά δεν το σχολίασαν δε .


Διαβάστε το απόσπασμα απο την ομιλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας


«   Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η γιορτή, η τόσο διδακτική, όχι μόνο προσφέρει ακτίνα ελπίδος αλλά φωτεινό ορίζοντα μέλλοντος με πολύ ελπίδα και μεγάλη προοπτική. Το Έθνος μας το Ελληνικό είναι Ορθόδοξο χριστιανικό, έτσι το ίδρυσαν οι ιδρυτές του μετά την Επανάσταση. Αυτοί που φώναζαν μέσα στις μάχες «εν τούτω το σημείο νικώμεν».

   Μέσα στο κλίμα αυτό εμείς εδώ στη Ρούμελη ζούμε έντονα αυτές τις εορτές και ασφαλώς θα αντιληφθήκατε από χθες το βράδυ ότι πνέει στην πόλη της Λαμίας ένας άνεμος αισιοδοξίας, παραδοσιακότητος, θρησκευτικότητος, εκκλησιαστικότητος και αγάπης προς αυτά που προσέφερε και μας προσφέρει ο Θεός.    

    Η εποχή μας πρέπει να ζει αυτές τις εορτές. Μη δίδετε σημασία σε ορισμένους ελαχίστους που θέλουν να καταργήσουν παρελάσεις, σημαίες και εθνικές εορτές. Έστω κι’ αν περάσει κι’ αυτό από την Βουλή ο λαός δεν θα υπακούσει. Η Εκκλησία θα στολίζεται όχι μόνο με την λαμπρότητα αλλά και με τις σημαίες και τις περιφορές.

     Αδελφοί μου υπάρχει μια ρήση που λέγει: « Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει» και να έχετε μέσα σας την πεποίθηση ότι, ό,τι είναι κακό και εναντίον της Εκκλησίας και της Πατρίδος θα ανατραπεί από τον λαό, ο οποίος έχει ρίζες και το  DNA του βαπτισμένο στην πίστη και στην φιλοπατρία. Αυτό το πνεύμα που ζούμε σήμερα παρακαλώ να παραμένει πάντοτε στην ζωή μας και των πολιτικών μας και του ευλογημένου λαού. Χρόνια πολλά!»