H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί όλους τους  αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν  μαζικά στο μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 11 Μάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ.

Λεωφορείο θα αναχωρήσει την Κυριακή 11 του Μάρτη στις 9:30 το πρωί από την Πλατεία Πάρκου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εξέγερση και η θυσία των Θεσσαλών κολίγων το 1910 αποτελεί οδηγός στον αγώνα μας, που στόχο έχει την διεκδίκηση και κατάκτηση εκείνων των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίζουν την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών της παραγωγής μας, των οικογενειών μας, της ζωής μας.

Είναι ένας αγώνας αναγκαίος γιατί καταρχήν πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που αποσπάσαμε από την κυβέρνηση φέτος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα από τα μέτρα και τις πολιτικές εκείνες που στόχο έχουν τον αφανισμό μας από την παραγωγή.

Δεύτερον γιατί δεν επιλύθηκαν τα βασικά μας αιτήματα για κατώτερες εγγυημένες τιμές έναντι των ανοιχτών ή εξευτελιστικών τιμών που μας παίρνουν την παραγωγή έμποροι και βιομήχανοι, για μείωση του κόστους παραγωγής, για χτύπημα της ασύδοτης κερδοσκοπίας στα αγροτικά μέσα και εφόδια, για την σύνδεση των επιδοτήσεων/ενισχύσεων με την παραγωγή και την κατάργηση των περικοπών τους, για ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό που θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών από όλες τι αιτίες, για κατάργηση των μεγάλων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για πραγματική προστασία από τράπεζες και «κοράκια» που είναι έτοιμοι να αρπάξουν την γη και τα σπίτια μας πέρα από την παραγωγή μας μέσα από τις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κ.α.

Τρίτον γιατί το μόνο που στέκεται εμπόδιο στο αφανισμό μας, είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική των Μπλόκων.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσοι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση, ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική: υπέρ των κερδών για τους λίγους, των μνημονίων που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και γι αυτό δεν θέλουν απέναντι τους να υπάρχει αυτό το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η επίθεση που μας γίνεται σχεδιασμένα σε όλη την χώρα δείχνει ποιος είναι ο  πραγματικός τους αντίπαλος. Για αυτό έχουν ξαμολήσει διάφορες «επιτροπές» που εμφανίζονται ΜΟΝΟ στην περίοδο των μπλόκων, προβάλουν αιτήματα που συμφέρουν τους μεγαλοαγρότες και όσους θέλουν να γίνουν μεγαλοαγρότες, υπονομεύουν τους αγώνες ή σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια

Γι αυτό καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και αντίπαλο. Ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος μας, με παραγωγή ποιοτικών και φθηνών προϊόντων για τον λαό και πρώτων υλών για την βιομηχανία.