sarakiotis ert

Στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Ερωτώμενος από το δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας και αν αυτά είναι τελικά «φούσκα», ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι φούσκα η χρεοκοπία της χώρας; Είναι φούσκα τα 300 δις ευρώ χρέος της Ελλάδας; Στη συγκεκριμένη υπόθεση, τηρείται η κοινοβουλευτική διαδικασία και ο φάκελος, εφόσον προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, αποστέλλεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Υπάρχουν πια σημαντικές αποδείξεις ενοχής συγκεκριμένων προσώπων, με «τρύπες» 90 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ και χρηματοδοτήσεις σε φίλα προσκείμενα Μ.Μ.Ε.. Ήδη στον πρώην υπουργό της Ν.Δ. κ. Σαλμά κοινοποιήθηκε έγγραφο, προκειμένου να επιστρέψει 280.000 ευρώ από τις υπερτιμολογήσεις και για να αντιληφθούμε όλοι τι σημαίνει αυτό, αξίζει να αναφέρω ένα παράδειγμα: μια εξέταση είχε τιμολογηθεί από τους υπουργούς της Ν.Δ. στα 1.500 ευρώ και αυτή τη στιγμή κοστίζει μόλις 300 ευρώ. Τα 1.200 ευρώ τα πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος και βλέπουμε σε ποιες τσέπες κατέληξαν αυτά τα χρήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ότι «κυριαρχεί η σκανδαλολογία»: «Ειλικρινά θεωρώ ότι όσοι ασκούν μία τέτοια κριτική βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν την παραμικρή σύνδεση με την ελληνική κοινωνία. Μιλούν μόνο με τους φίλους τους, με δημοσιογράφους ή κομματικά στελέχη. Η ελληνική κοινωνία θέλει πρώτα απ’ όλα να αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς υπέφερε στα χρόνια της κρίσης και επιθυμεί να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων όσων μας οδήγησαν σε αυτή».

Στο τελευταίο σκέλος της συζήτησης, ο κ. Σαρακιώτης διερωτήθηκε με αφορμή τις θέσεις της Ν.Δ. για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»: «Την αξιωματική αντιπολίτευση δεν την ενοχλούσε η πρότερη κατάσταση επί τόσα χρόνια; Δεν την ενοχλούσε που η όμορη χώρα ονομαζόταν από όλους ως «Μακεδονία»; Δεν την ενοχλούσαν όσα αλυτρωτικά αναφέρονταν εντός του συντάγματός τους;»

Ο κ. Σαρακιώτης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας: «Ενδεχομένως ο κ. Ζάεφ είχε συνηθίσει αλλιώς και θα πρέπει να προσαρμοστεί στη «Συμφωνία των Πρεσπών». Στο άρθρο 4, στην παράγραφο 3 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να απαλειφθούν όλα τα αλυτρωτικά στοιχεία».