DSC 0001

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου 2019, ο Μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών.

Ο Ναός πανηγυρίζει καθώς η εκκλησία τιμά την μνήμη του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού και προστάτη από τα λοιμώδη νοσήματα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Χαραλάμπους και την αγάπη προς τον πλησίον μας.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 τιμάται από την Εκκλησία ο Άγιος Χαράλαμπος ο θαυματουργός. Ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου (193 – 211 μ.Χ.). Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του.

Στον Ιερό Ναό τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία των ευσεβών χριστιανών. Στη συνέχεια προσφέρθηκε στο εκκλησίασμα καφές και γλυκίσματα από το φιλόπτωχο ταμείο, στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών.