Είναι ντροπή και παράδοξο να μην μπορούν οι υπηρεσίες υγείας να δεχθούν οικονομική βοήθεια απο την περιφέρειας Στερεάς για γραφειοκρατικούς λόγους τόνισε σε έντονους τόνους ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο , με αφορμή τα νέα προβλήματα στον τομέα της υγείας . Την δυσαρέσκειά του αυτή την μεταφέρει τώρα και εγγράφως στο υπουργείο υγείας  ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού .


Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης  τονίζει στην ανακοίνωσή του  ότι παρά την δύσκολη  οικονομική συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπερβαίνοντας τις δυνατότητές της, πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητες της, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει σε κάθε πολίτη το αναφαίρετο δικαίωμα στην περίθαλψη.
<<Είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο, κόντρα στις καθημερινές ανάγκες και στη δεδηλωμένη πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής, να μην μπορεί το σύστημα υγείας, για γραφειοκρατικούς και μόνο λόγους, να δεχθεί την αναγκαία για τη στοιχειώδη λειτουργία του, βοήθεια.>> τονίζει χαρακτηριστικά προς τον Υπουργό .
Στην επιστολή  του γίνεται μια αναφορά των αποφάσεων της περιφέρειας να βοηθήσει με οικονομικά κίνητρα τους γιατρούς που θα εργαστούν σε μονάδες υγείας της Στερεάς , όπως και να δοθούν χρήματα σε υπηρεσίες υγείας τα οποία ήδη έχει εξασφαλίσει η περιφέρεια . Ομως  προέκυψε ότι λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου προκύπτουν,πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο απόδοσής των χρημάτων το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι το αν αυτά θα αποδίδονατι  απολογιστικά στο τέλος κάθε έτους, προσκομίζοντας οι γιατροί σειρά δικαιολογητικών (π.χ. αποδείξεις ενοικίων, αποδείξεις εστιατορίων, πολυκαταστημάτων τροφίμων κ.λ.π.).  
Παράλληλα  η 5η υγειονομική περιφέρεια  γνωστοποίησε ότι οι υπηρεσίες της αδυνατούν να εμφανίσουν στον προϋπολογισμό τους έσοδα από την Περιφέρεια και έξοδα αντίστοιχα και στη συνέχεια να προβούν στις διαγωνιστικές ενέργειες προμήθειας των υλικών.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς καταλήγει ζητώντας απο το υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα  και για τα δύο ζητήματα .