Έτοιμες δηλώνουν για τον χειμώνα που έρχεται  οι υπηρεσίες της     περιφέρειας  Στερεάς όπως τονίστηκε στην σημερινή  συνεδρίαση του συντονιστικού περιφερειακού οργάνου με την συμμετοχή όλων των υπηρεσιών  και εκπροσώπων  των δήμων . Στόχος η σωστή ενημέρωση αλλά και συνεργασία για να αντιμετωπιστούν  τυχόν προβλήματα  που θα προκύψουν απο την κακοκαιρία . Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την περσινή περίοδο  σημειώνοντας ότι δεν υπήρξαν προβλήματα  και ανακοίνωσε πως για την φετεινή περίοδο  έχει οριστεί  ένας υπεύθυνος για κάθε οδικό άξονα  οπότε με την εκδήλωση ή εξέλιξη κάποιου φαινομένου ξέρει ανα πάσα στιγμή ο καθένας σε ποια περιοχή είναι υπέύθυνος.


<< Αυτή η εφαρμογή γίνεται για πρώτη φορά και στόχος είναι να ξέρει ο καθένας τον τομέα δράσης του  και να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή . Είμαι σίγουρος ότι  και φέτος θα υπάρξει μια καλή συνεργασία >> τόνισε  χαρακτηριστικά  στην τοποθέτησή του ο κ. Καραίσκος.
Ο αντιδήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Ζήσιμος τόνισε την ετοιμότητα των μηχανημάτων και υπηρεσιών του δήμου  εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι φέτος  θα είναι  ακόμη καλύτερη χρονιά  λόγω καλύτερης ετοιμότητας . Την ετοιμότητα  των δήμων τους εξέφρασαν  και οι εκπροσωποι των ΄δημων Στυλίδας και Αμφίκλειας - Ελάτειας  ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πέρυσι  ο δρόμος δεν έκλεισε καθόλου και το μόνο που ζήτησε είναι επιπλέον αλάτι για την αντιμετώπιση του χιονιά στον δρόμο προς Παρνασσό .


<< Να ειδοποιούνται οι αντιδήμαρχοι για την μετακίνηση μηχανημάτων στον δήμο >> ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΄δημου Μακρακώμης  ο οποίος τόνισε πως η περιοχή  μετρά πολλές πληγές  απο τις βροχοπτώσσεις και τα χιόνια  που έπληξαν την Δυτική Φθιώτιδα πέρυσι .
Το συντονιστικό περιφερειακό όργανο έκανε και απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου με τον αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραίσκο να δηλώνει ικανοποιημένος  απο την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τονίζοντας : << πήγαμε πολύ καλά πέρυσι και αυτό οφείλεται περισσότερο  στο υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο  της πυροσβεστικής υπηρεσίας η οποία αντιμετώπισε με σχέδιο όποιο φαινόμενο παρουσιάστηκε . >> Ο κύριος Καραίσκος  μίλησε και για την βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων  και απέδωσε  την καλή εικόνα στο μέτρο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με την απαγόρευση  κυκλοφορίας  σε δασικές περιοχές όταν αυτές ήταν σε ζώνες ή ημέρες υψηλού κινδύνου . <<Μπορεί να ταλαιπωρήσαμε  τους κατοίκους των περιοχών  αλλά το μέτρο απέδωσε ιδιαίτερα , >> κατέληξε . Για καλή συνεργασία στην αντιπυρική περίοδο μίλησε και η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και οι συμμετέχοντες φορείς .