Με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 οι σπουδαστές και τα σωματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές και τα θύματα της αντιδικτατορική πάλης και του ξεσηκωμού του «Πολυτεχνείου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην πλατεία Πάρκου  την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις έξι και μισή το απόγευμα .

Οι διοργανωτές απευθύνουν  κάλεσμα σε όλους γιατί όπως τονίζουν και σήμερα χρειάζεται αγώνας  και αντίσταση.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

<<Μετά την ανταπόκριση του εργαζόμενου λαού στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος, τον καλούμε να κλιμακώσει την πάλη του παίρνοντας μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοέμβρη, ώρα 18.30μμ, στην Πλατεία Πάρκου, στη Λαμία.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου εντός και εκτός Ελλάδας, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, και οι υπερεθνικοί θεσμοί τους, όπως το ΝΑΤΟ, στήριξαν την 7χρονη δικτατορία.

Και σήμερα οι ίδιες δυνάμεις, ενισχυμένες από το αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε., επιτίθενται ολομέτωπα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και τα θυσιάζουν στο βωμό της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού με τους άλλους ανερχόμενους ιμπεριαλιστικούς πόλους.

Αυτοί που στήριξαν τότε τη Χούντα, και άλλοι «παίχτες της διεθνούς σκακιέρας», σήμερα βομβαρδίζουν τη Συρία, τη Λιβύη, σκορπάνε το θάνατο και τη δυστυχία, ξεσπιτώνουν και πνίγουν στο Αιγαίο μικρά παιδιά, για τη διασφάλιση των ταξικών τους συμφερόντων.

 

Γνωρίζουμε ότι με αγώνες και θυσίες γράφεται η ιστορία. Ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τις θυσίες και των αγωνιστών ενάντια στη δικτατορία είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους. Να ανοίξουμε μέτωπο με τους νοσταλγούς και τους υμνητές της Χούντας, τους εθνικιστές φασίστες και νεοναζί.

 

Με οδηγό τα συνθήματα του «Πολυτεχνείου» συνεχίζουμε. Παλεύουμε για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον! Δε θα δεχτούμε να ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης. Σπάμε τα δεσμά! Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση μας, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα, να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλιακών ομίλων, της Ε.Ε., του ιμπεριαλισμού.>>