Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αφίσα

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την East West Greece,  διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην ανακύκλωση, με σύνθημα «Ανακυκλώνω τα ρούχα μου! – Τους δίνω μια νέα ζωή!».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στις 10:00, στο πάρκο Αγίας Βαρβάρας.

Η Βιολέτα, η μασκότ της East West Greece, θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στον υπέροχο κόσμο της ανακύκλωσης ρούχων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα τους ενημερώσει για το ταξίδι των ανακυκλώσιμων υλικών.

Κατά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του προγράμματος στο Δήμο Λαμιέων (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2023) συλλέχθηκαν 57.804 τόνοι μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης από 30 κάδους.

Το Φεβρουάριο του 2024 προστέθηκαν 32 επιπλέον κάδοι, αυξάνοντας τον αριθμό τους στους 62 συνολικά, με σκοπό οι πολίτες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα σημεία συλλογής και κατά συνέπεια να ανακυκλώνουν.

Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζονται και οι αρχές της περιβαλλοντικής οικονομίας, σύμφωνα με τις οποίες για να ανακυκλώσουν οι πολίτες να μην απαιτείται σπατάλη χρόνου, χρήματος και ενέργειας!

Μέσω της αύξησης των αριθμών των κάδων, πέρα από την εξυπηρέτηση των δημοτών, παρατηρείται αύξηση της ποσότητας των μεταχειρισμένων ενδυμάτων που τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους συλλογής.

Ο Δήμος έτσι, εξοικονομεί όχι μόνο το κόστος ταφής των αντίστοιχων ποσοτήτων που θα κατέληγαν στους πράσινους και μπλε κάδους και κατ’ επέκταση στους ΧΥΤΑ, αλλά ταυτόχρονα και το κόστος συλλογής και μεταφοράς αυτών.

Οι εξειδικευμένοι και ευαισθητοποιημένοι συνεργάτες της εταιρίας κάνουν πράξη αυτό που είναι ζητούμενο για κάθε σύγχρονη κοινωνία και κάθε έξυπνη πόλη: την ορθή διαχείριση (Rethink, Refuse, Reduce, Reuse, Repair, Recycle) όλων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων απόλυτα εναρμονισμένη με τις Ευρωπαϊκές Περιβαλλοντικές Οδηγίες μέσα από ένα πρωτοπόρο και ασφαλές σύστημα.

Γιατί…«για να επαναφέρουμε τον πλανήτη σε ισορροπία, αλλάζουμε νοοτροπία!».