Ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε καλλικρατικό δήμο προβλέπει το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών όπως αυτό παρουσιάστηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κου Δημήτρη Αναγνωστάκη .

Για την Φθιώτιδα το σχέδιο προτείνει την μείωση των τμημάτων από 17 σε 14. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό καταργούνται τα τμήματα Μώλου , Σπερχειάδας και Υπάτης και εντάσσονται στα κεντρικά των δήμων Καμμένων Βούρλων , Μακρακώμης και Λαμιέων αντίστοιχα .

 

Επίσης σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ διατηρούνται τα  αστυνομικά τμήματα των Δήμων Δομοκού ,Στυλίδας ,Λοκρών και Αμφίκλειας-Ελάτειας . Επίσης διατηρείται το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων 1ο και 2ο    το οποίο  και μετονομάζεται   σε Τμήμα   Άμεσης Δράσης- Τροχαίας ΠΑΘΕ . Ο κύριος Αναγνωστάκης τόνισε πως στόχος είναι η καλύτερη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών οι οποίες πρέπεινα προσφέρουν ποιότητα και ασφάλεια στον πολίτη και όχι να φυλάνε απλώς ένα κτίριο . Ο Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας κ. Αποστολόπουλος διευκρίνησε ότι για την πρόταση που κατατέθηκε ελήφθησαν όλα τα κριτήρια από πληθυσμιακά μέχρι και τουριστική δραστηριότητα και κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς να αποβάλουν τα τοπικιστικά χαρακτηριστικά και να σκεφθούν το όφελος των πολιτών . Η πρόταση θα συζητηθεί στο υπουργείο και αναμένεται να διαμορφωθεί με το τέλος του έτους .

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης , Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος , Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου , αυτοδιοικητικοί και φορείς .

Δεν έλειψαν οι αντιρρήσεις από τους δημάρχους στους δήμους τους οποίους καταργούνται τα αστυνομικά τμήματα  οι οποίοι έκαναν λόγο για υποβάθμιση ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και οι τοποθετήσεις των δύο βουλευτών της ΝΔ.