Με την συμμετοχή σωματείων και συλλόγων αντιστασιακών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα τιμήθηκε η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από το ΚΚΕ . Ο χώρος γέμισε με σημαίες αντίστασης και συνθήματα ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός .

 

Ο κύριος Σοφιανός αναφέρθηκε στις φωνές που κάνουν λόγο για ενωμένη εθνική αντίσταση αλλά ξεχνούν ότι δεξαμενή του ΕΑΜ ήταν το ΚΚΕ . << Όσο κι αν φλυαρούν οι κήρυκες της συναίνεσης ξεχνούν ότι δεν ήταν όλοι εκεί . Υπήρχαν απόντες και υπήρχαν και αυτοί που δεν συνεργάστηκαν >> τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε για τους αγώνες του ΚΚΕ και του ΕΑΜ για την αντίσταση .

Ο Νίκος Σοφιανός μίλησε και για την χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών λέγοντας χαρακτηριστικά << Θέλουν συναίνεση για να φθάσουν τον λαό στο πάτο,  θέλουν να καταργήσουν την σύνταξη και να την κάνουν φιλοδώρημα, Στην ουσία θέλουν έναν λαό φοβισμένο να μετράει απώλειες . Θέλουν έναν λαό που θα μειώνει καθημερινά τις απαιτήσεις του , αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη . >>

Τόσο ο κ. Σοφιανός όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές κάλεσαν τον λαό σε εγρήγορση για αγώνες σημειώνοντας την σκληρότητα των μέτρων τα οποία ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί στην πλειοψηφία τους .