Σε αναστάτωση ξανά κάτοικοι της Λαμίας για την τύχη που θα έχουν τα αιωνόβια πλατάνια της πόλης . Τι τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της οδού Σκληβανιώτη συλλέγουν υπογραφές προκειμένου να σωθεί ο πλάτανος της περιοχής, ενός από τους ελάχιστους που έχουν διασωθεί στην πόλη , μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι πρόκειται να κοπεί για λόγους ασφαλείας .

Το θέμα φέρνει στην δημοσιότητα η πρωτοβουλία ενεργών πολιτών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Στασινό ο οποίος είχε ήδη επικοινωνία με τον ΄δημαρχο Λαμιέων από τον οποίο δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως μετά και από επιτόπιο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες(Πολεοδομία και Δασαρχείο) το πλατάνι δεν θα κοπεί αλλά θα κλαδευτεί και πως θα υπάρξει ταυτόχρονα προσπάθεια περιποίησης-αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου(πεζοδρόμιο).

 

Μετά από αυτό και με βάση την παρατήρηση της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών πως σε πολλά δένδρα που κλαδεύτηκαν από τα ιδιωτικά συνεργεία δεν εφαρμόστηκαν με ακρίβεια όσα προβλέπονται από την σχετική Ελληνική Τεχνική Προδιαγραφή (πχ δεν τοποθετήθηκε πουθενά η ειδική ''πάστα'' που προστατεύει μετά το κλάδεμα τα δένδρα) η πρωτοβουλία ενεργών πολιτών θεωρεί πως είναι επίκαιρη η ήδη κατατεθειμένη πρότασή της για δημιουργία μητρώου δένδρων και πρόγραμμα προστασίας-φροντίδας .

Επίσης ζητά συζήτηση-ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποιημένης Κανονιστικής Διάταξης με τις βασικές αρχές και τους στόχους στην ανάπτυξη και προστασία του αστικού πρασίνου του Δήμου Λαμιέων

<<Έχουμε πλέον ως πόλη ελάχιστο πράσινο, τουλάχιστον ας το προστατεύσουμε και ας το διαχειριστούμε σωστά  για να ζούμε χωρίς προβλήματα-αρμονικά μαζί του.>> τονιζει ο κ. Παναγιώτης Στασινός