Σημαντικά ερωτηματικά για την απουσία  απολογισμών  του ΔΗΠΕΘΕΡ  κατά το έτος 2013 και 2014 προκύπτουν απο τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο περιφερειακό θέατρο απο ορκωτούς λογιστές . Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  στο σώμα  κατατέθη ήδη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου  απο την δημοτική αρχή και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος  τουλάχιστον απο το 2010 .
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταυρογιάννης βρέθηκαν τεράστιες οφειλές προς τρίτους  την ίδια ώρα που οι επιχορηγήσεις  του θεάτρου ήταν τεράστιες .Μάλιστα ακούσθηκαν  για ποσά  που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ για το 2010 ,  950 χιλιάδες ευρώ το 2011 , και 750 χιλιάδες ευρώ το 2012.
<< Δεν γνώριζα ούτε και εγώ πως οι επιχορηγήσεις  του ΔΗΠΕΘΕΡ ήταν τόσο μεγάλες κάποιες χρονιές >> τονισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαμιέων .



Αναμένουμε απο την δικαιοσύνη τα αποτελέσματα τόνισε ο κ.Σταυρογιάννης  για να δούμε πως θα κινηθούμε μετά την μηνυτήρια αναφορά ενώ  ξεκαθάρισε πως ζητήθηκαν απαντήσεις απο τον λογιστή του θεάτρου αλλά και απο το διοικητικό συμβούλιο .

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Φώσκολος εκφράζοντας την θέση της μείζονος μειοψηφίας  τόνισε για το θέμα : <<θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να διαλευκανθεί το θέμα και η τακτική που έχει ακολουθηθεί είναι η ενδεδειγμένη . Πρέπει όμως να διαφυλάξουμε και την πορεία και εικόνα του ΔΗΠΕΘΕΡ. Να είμαστε προσεκτικοί λοιπόν θα έλεγα . Οτι υπάρχουν υποχρεώσεις του ΔΗΠΕΘΕΡ προς τρίτους είναι γεγονός αλλά και η σημερινή αρχή  έχει παρόμοια περιστατικά . Οι υποχρεώσεις υπάρχουν,  το θέμα είναι εάν είναι αδικαιολόγητες υποχρεώσεις. >

Ότι προβλέπεται απο το νόμο πρέπει να γίνει για το θέμα και άν υπάρχουν υπόνοιες πρέπει να εξεταστούν όλα τα θέματα τόνισε ο κ.Τάσος Χρονάς απο την Λαική Συσπέιρωση προσθέτοντας ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου εξετάζοντας την αντιστοιχία  εάν οι υπέρογκες χρηματοδοτήσεις που δίνοντας στο ΔΗΠΕΘΕΡ ανταποκρίνονταν στο έργο που παρήγαγε .


Ο προβληματισμός των συμβούλων  ήταν να μπορέσει να σταθεί  το ΔΗΠΕΘΕΡ  αφού αποτελέι πολιτιστικό φάρο για την πόλη και αυτό τονίστηκε στις τοποθετήσεις των περισσότερων κατά  την συζήτηση του προυπολογισμού ο οποίος εμφανίζεται πολύ πιο λιτός απο ότι άλλες χρονιές . Παράλληλα , οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν για μία ακομη φορά να μετέχουν στις συνεδριάσεις  του διοικητικού συμβουλίου και να μπορούν να έχουν ενημέρωση  για τα τεκταινόμενα  στο θέατρο,. Το σώμα ψήφισε ομόφωνα τόσο τον προυπολογισμό του ΔΗΠΕΘΕΡ για το  νέο έτος όσο και το επιχειρησιακό  πρόγραμμα .