Με την αποχώρηση της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων  σημαδεύτηκε η  συνεδρίαση  κατά την συζήτηση της προγραμματικής σύμβασης του ΧΥΤΑ Λαμίας  με τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς. Απο την συνεδρίαση αποχώρησαν η παράταξη  του Γιώργου κοτρωνιά, η παράταξη της Μαρίας Αντωνίου , ο Παναγιώτης Στασινός και ο Τάσος Χρονάς  σημειώνοντας  ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν  με την παρουσία τους και την συζήτηση του θέματος  μία παράνομη διαδικασία αφού ακόμη το ελεγκτικό συμβούλιο δεν έχει  επικυρώσει την λειτουργία του Φ.Ο.Δ.Σ.Α . Νωρίτερα  όλες οι παρατάξεις είχαν ζητήσει  απο τον δήμαρχο Λαμιέων να μην συζητηθεί το θέμα και να αποσυρθεί . Η διαμάχη έχει να κάνει με την μν νόμιμη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ, όπως τονίζει σύσσωμη  η αντιπολίτευση του  συμβουλίου αλλά και με την διαμάχη που υπάρχει με την αποκεντρωμένη διοίκηση .



Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λαμιέων Γιάννης Ρούλιας ζήτησε προκειμένου   να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΑ  να ανανεωθεί η προγραμματική  σύμβαση σημειώνοντας  κατά την τοποθέτησή του  ότι << προτείνουμε την  σύμβαση γιατί παρέχουμε  υπηρεσίες και πρέπει να εισπράξουμε το ανάλογο ποσό  για αυτές . >>
Η σύμβαση αφορά τις παρακάτω δράσεις:
•    Παραχώρηση εξοπλισμού υγειονομικής ταφής (μπουλντόζα, φορτωτή, GCB, φορτηγό αυτοκίνητο, γκρεϊντερ)
•     Προσωπικό (χειριστή) υγειονομικής ταφής
•     Παραχώρηση- διάθεση γραφείων
•     Παροχή υπηρεσιών από τον Δήμο Λαμιέων (Τεχνικές, Οικονομικές & Διοικητικές Υπηρεσίες) για την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν εξελίξει διαγωνισμών κατασκευής 2 νέων κυττάρων στον ΧΥΤΑ Λαμίας και της προμήθειας του σχετικού εξοπλισμού.
Τα έσοδα του Δήμου Λαμιέων από τη σύμβαση αυτή ανέρχονται σε 304.500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Τα υπόλοιπα 36 θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν με την πλειοψηφία αφού συζητήθηκαν  μετά την αποχώρηση της μειοψηφίας , πλην του Γιώργου Σαγιά , και όπως ήταν αναμενόμενο ολοκληρώθηκαν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας .