Σημαντική μέρα αναμένεται να είναι η σημερινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο  για το προσφυγικό, στο οποίο δεν υπάρχει θέμα για το ποδόσφαιρο, όμως, ο Σταύρος Κοντονής θα μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και θα του εισηγηθεί διακοπή του πρωταθλήματος ή συνέχιση του χωρίς οπαδούς στα γήπεδα.



Στην κρίση του Αλέξη Τσίπρα αφήνει πλέον την απόφαση ο Σταύρος Κοντονής, όμως είναι άγνωστο  αν ο Πρωθυπουργός θέλει να ανοίξει ακόμη ένα μέτωπο για την κυβέρνηση του ή είναι αποφασισμένος να βρει λύση στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ταυτόχρονα, πρόθεση του κ. Κοντονή είναι, εφόσον υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, να γίνει μια ευρεία σύσκεψη μεταξύ όλων των παραγόντων, ΕΠΟ, Super League και ομάδες, όπου με τη συνδρομή της κυβέρνησης αλλά και των διεθνών οργάνων (UEFA και FIFA) να δουν πώς μπορούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κοντονής από το βράδυ της Τετάρτης ήταν προβληματισμένος και πήγε πρωί - πρωί στο γραφείο του στο Υπουργείο, όπου είχε συνομιλίες με τους στενούς του συνεργάτες και αντάλλαξε απόψεις. Όλοι είδαν ότι ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος αλλά παράλληλα αποφασισμένος να βάλει τέλος σε όλα τα νοσηρά φαινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η πρώτη αντίδραση/σκέψη από πλευράς ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα ήταν να αποχωρήσουν άμεσα από το πρωτάθλημα, αλλά από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Σταύρου Κοντονή έβαλαν (τουλάχιστον για την ώρα) στην άκρη αυτή τη σκέψη και περιμένουν τις αποφάσεις για να αντιδράσουν ανάλογα.

Το θέμα πλέον είναι, αν θα προσφέρει στο ποδόσφαιρο μία νέα διακοπή.

Επιστολές Κοντονή σε ΕΠΟ και ΔΕΑΒ

Ο Σταύρος Κοντονής απέστειλε-σύμφωνα με πληροφορίες-επιστολές στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας και την ΕΠΟ.

Σημειώνεται, πάντως, πως σύμφωνα με το νόμο 4326 η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, είτε απλώς επιβάλλοντας πρόστιμα ή τιμωρίες στις ομάδες, είτε ακόμη και αποφασίζοντας την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».

Δεκαπέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Συνολικά δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, στην Τούμπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για άτομα, ηλικίας 16 έως 39 ετών. Δώδεκα εξ αυτών συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που οδήγησαν στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν συλληφθεί πριν την έναρξη του αγώνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της αθλητικής βίας, της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της κατοχής φωτοβολίδων, όπως επίσης παραβάσεις περί εκρηκτικών κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ : antenna.gr