Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκο Βούτση εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ιωάννης Σαρακιώτης, στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, μία ημέρα πριν τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

 

 

Στο μήνυμά του για την 25η  Μαρτίου ο Γιάννης Σαρακιώτης τονίζει :

Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι μία από τις σημαίνουσες ημέρες εθνικής ανατάσεως. Είναι η υπενθύμιση του εθνικού αγώνα των Ελλήνων, που οδήγησε στην απελευθέρωση από το ζυγό εκείνης της εποχής. Το ηρωικό μήνυμα της εθνεγερσίας του 1821 είναι μία σπονδή ηρωισμού, ανδρείας και αυταπάρνησης. Είναι εν τοις πράγμασι ένας εμπνευσμένος στοχασμός που οδήγησε τότε στην έξοδο από την υποδούλωση και που σήμερα παραμένει αναλλοίωτος στο πέρασμα των χρόνων ως συγκριτικό πλεονέκτημα του γενετικού κώδικα των Ελλήνων.

 

Σήμερα ο Ελληνισμός, προτάσσοντας αυτή την κληρονομιά, ενωμένος δίνει το δικό του αγώνα. Υπομένει και επιμένει, στηρίζοντας την κοπιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης, που στέλνει διαρκώς το μήνυμα για την ανάγκη της αναζωπύρωσης των βασικών διαχρονικών ευρωπαϊκών αξιών, όπως είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η ομοψυχία, η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ενός αξιακού υποβάθρου στο οποίο πρέπει οι ασκούμενες πολιτικές να εδράζονται προκειμένου να ξεκινήσει μία πορεία αναστροφής του υπάρχοντος κλίματος, με ακόλουθη κατεύθυνση την ευημερία και την προκοπή. Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες.