Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αφίσα

Το  Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 21 Μαρτίου, διαμόρφωσε ένα εκπαιδευτικό - μουσικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο τη γνωριμία των μικρών μαθητών/τριών της πόλης μας με τη Μελοποιημένη Ποίηση.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Μουσική και Ποίηση στη Σύγχρονη Ελλάδα» και αποτελεί ένα μουσικό-εκπαιδευτικό ταξίδι στην ελληνική Μελοποιημένη Ποίηση από τις αρχές του 20ου αι. μέχρι την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 - 12 ετών. Η πραγματοποίησή του θα ξεκινήσει από τις 12 Μαρτίου 2024 και θα διατίθεται για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Οι συναντήσεις θα είναι αυτοτελείς με διάρκεια 75 λεπτά και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 50 παιδιά ανά σχολείο και κάθε σχολείο δύναται να συμμετέχει μία φορά.

Οι μαθητές/τριες μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση με τη χρήση πολυμέσων και ψηφιακών παιχνιδιών, θα γνωρίσουν τα σημαντικότερα ποιήματα που μελοποιήθηκαν στην Ελλάδα και θα τα τραγουδήσουν με συνοδεία λαϊκού συνόλου μαθητών και καθηγητών του ωδείου.

Στο τέλος, θα μελοποιήσουν ένα ποίημα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα μέσα από την ανάλυση του στίχου και της μουσικής, τη σύγκριση με τα μελοποιημένα έργα που γνωρίσανε και τη συζήτηση γύρω από ζητήματα ηθικής και αισθητικής.

Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν σε όσα σχολεία του Δήμου Λαμιέων επιθυμούν να συμμετέχουν.

Υπεύθυνη σχεδιασμού προγράμματος:

Μπότη Σταυρούλα, Μουσικολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Καθηγητές Λαϊκού Συνόλου Δ.Ω.Λ:

Γιώργος Αλεξίου: Καθηγητής Μπουζουκιού και υπεύθυνος συνόλου

Χρυσόστομος Μαλάτος: Καθηγητής Σύγχρονου Τραγουδιού

Πέπη Παπαμίχου: Καθηγήτρια Φλάουτου

Ευθύμιος Τσακωνίτης: Καθηγητής  Ευρωπαϊκών Κρουστών

Περισσότερα...