Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν τους “μερένγγες” στο “Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες” της Μαδρίτης, θέλοντας να κάνουν μία νέα αρχή στο Top 16 της Euroleague και να πάρουν άτυπη “εκδίκηση” για τον χαμένο τελικό του Μαΐου.


Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο Τop 16 με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις και με ώθηση από τη νίκη του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να περάσει από την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Το έργο των “ερυθρόλευκων” δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι “μερένγγες” δεν θέλει να δουν την έδρα της να “σπάει” για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην Euroleague. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ξέρει τις δυσκολίες που κρύβει αυτή η μεγάλη αναμέτρηση και θέλει να πάρει... εκδίκηση για τον χαμένο περσινό τελικό της διοργάνωσης, στην ίδια έδρα.

Η αποψινή είναι η 34η φορά που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σστην Euroleague. Η Ρεάλ, έχει επικρατήσει στις 17 από αυτές και ο Ολυμπιακός στις 16. Σε 17 παιχνίδια στην Μαδρίτη (το πρώτο έγινε το 1978) οι Πειραιώτες έχουν επικρατήσει μόλις 3 φορές! Η τελευταία ήταν το 2009 στα προημιτελικά, αλλά σε άλλο γήπεδο (Βισταλέγκρε). Στο “Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες” η τελευταία φορά που η ελληνική ομάδα επικράτησε, ήταν το 1997!

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία) και Μάρκο Γιούρας (Σερβία).

ΠΗΓΗ ; newsit.gr