Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τρία μέτωπα έναντι της κυβέρνησης καλούνται να σπάσουν οι ασφαλιστές, στο πλαίσιο συναντήσεων που θα έχουν τις επόμενες ημέρες με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες.

Την επόμενη εβδομάδα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματισμένη συνάντηση στελεχών της Ένωσης με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, με τον οποίο -αν και είναι εκτός αρμοδιοτήτων του- οι ασφαλιστές θα συζητήσουν το συνταξιοδοτικό, αναλύοντας στον υπουργό το γιατί το σύστημα της χώρας θα πρέπει να μετατραπεί από αναδιανεμητικό που είναι σήμερα σε κεφαλαιοποιητικό.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης προφανώς θεωρούν ότι ο κ. Σταθάκης έχοντας ισχυρή δύναμη στην κυβέρνηση, θα μπορέσει -στο βαθμό που θα πειστεί για τη σκοπιμότητα του όλου εγχειρήματος- να επηρεάσει ανάλογα και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, για το θέμα αυτό θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη.

Στη σειρά των ραντεβού βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις με τη δήλωσή του ότι τα Ταμεία δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στο κόστος νοσηλείας του ασφαλισμένου, εφόσον αυτός επιλέγει τον ιδιωτικό τομέα για τη θεραπεία του.

Κατά τους ασφαλιστές, ανάλογη ρύθμιση θα προκαλέσει διπλό πλήγμα στην αγορά, αφού δεν θα επιδράσει αρνητικά μόνο στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες έχουν σχεδιάσει τα προγράμματα Υγείας με αναλογιστικές μελέτες που προβλέπουν ότι στα κόστη νοσηλείας συμμετέχουν με τα τιμολόγιά τους και τα Ταμεία Ασφάλισης, αλλά και στις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κάθετα.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν πηγές του IW, ο κ. Κουρουμπλής είναι αυτός που έχει ζητήσει συνάντηση με τους ασφαλιστές ώστε να συζητήσει το επίμαχο αυτό ζήτημα.

Τέλος, για το θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων η Ένωση επιδιώκει ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: insuranceword.gr