Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Την πρόθεσή του να δώσει παράταση στη ρύθμιση των οφειλών πρις τα ασφαλιστικά ταμεία εξέφρασε ο Δημήτρης Στρατούλης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.


Όπως δήλωσε ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αποδέχεται σχετική τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι οι ουρές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι τεράστιες και οι οφειλέτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Μάλιστα έδωσε και στοιχεία για την "πορεία" της ρύθμισης έως αυτή την ώρα (16.00 μ.μ.), όπως είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι "παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί στη ρύθμιση και έχουν ρυθμιστεί οφειλές 4,2 δις ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία. Έχουν μπει στη ρύθμιση περίπου 200 χιλιάδες οφειλέτες και έχουμε εισπράξει ως πρώτη δόση περίπου 150 εκατ. ευρώ".

Ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε ότι τρίμηνη παράταση θα δοθεί και στην προθεσμία που είχαν οι σχολικοί φύλακες για να ρυθμίσουν ασφαλιστικά τους ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της παράτασης, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση "έχει μετρήσει κατά πόσο οι διαρκείς παρατάσεις των ρυθμίσεων καθιερώνουν μία κατάσταση παρατάσεων ώστε να μην πληρώνει κανείς" και εξέφρασε το φόβο ότι με τις παρατάσεις "κινδυνεύει να δημιουργηθεί μία τρύπα “να” στην οικονομία".

ΠΗΓΗ : newsit.gr