Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Περιορισμένες ήταν οι απώλειες της ασφαλιστικής αγοράς από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων μπορεί να προκάλεσαν εντυπώσεις ως προς την έκτασή τους, οι ζημιές όμως που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένες και σε κάθε περίπτωση επιβάρυναν ελάχιστα τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Υψηλόβαθμος παράγοντας της αγοράς δήλωσε στο IW ότι, οι καταστροφές περιορίσθηκαν σε σπασμένα τζάμια και τζαμαρίες καταστημάτων, σε καμένα αυτοκίνητα και σε έναν μικρό αριθμό καταστημάτων, ενώ στην τελική καταμέτρηση δεν «βρέθηκε» κάποιο μεγάλο συμβάν ικανό να τινάξει τις αποζημιώσεις σε δυσθεώρητα ύψη.
Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το πραγματικό κόστος των αποζημιώσεων, αυτό υπολογίζεται ότι δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ σε σύνολο, δεδομένου ότι πολλά από τα οχήματα που καταστράφηκαν θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν είχαν συμπληρωματικές καλύψεις, όπως και τις αναγκαίες παροχές ασφάλισης αρκετά από τα καταστήματα που υπέστησαν φθορές.
Πάντως, κύκλοι της αγοράς τονίζουν πως για να γίνει αντιληπτό το πόσο περιορισμένο είναι το κόστος των αποζημιώσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι για τις ζημιές από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 ο κλάδος κλήθηκε να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 23 εκατ. ευρώ για 900 περιπτώσεις ασφαλισμένων νομικών ή φυσικών προσώπων και τον Οκτώβριο του 2012 το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για 300 φακέλους ζημιών.

Πηγή:insuranceword.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.