Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

- Δεν είναι λίγες οι φορές που η παραπληροφόρηση έπληξε την ασφαλιστική αγορά.
– Και στρέβλωσε σκέψεις, διαμόρφωσε κινήσεις και καθόρισε λανθασμένες τακτικές.
– Αυτό πρέπει να πάψει να συμβαίνει και να αποκατασταθούν τα πράγματα.
– Λέγονται και γράφονται πράγματα άσχετα με την πραγματικότητα και μεταφέρονται επίσης και από στόμα σε στόμα και από δίκτυα σε διαδίκτυα. Υπάρχουν και επιστολές κάποιες φορές που επίσης δε συμβάλλουν στην ενότητα του κλάδου.
– Για την αντιμετώπιση της κατάστασης το θέμα της εκπαίδευσης μείζον. Όχι της πανεπιστημιακής αλλά κοινωνικής. Και η συμμετοχή ασχέτων όπου σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια δημιούργησε έναν θύλακα βοών.
– Ότι θέλει όποιος θέλει μπορεί να πει οτιδήποτε. Ευθύνη καμία.
– Γι΄ αυτό και η μόνη λύση είναι η πλήρης διαφάνεια.
– Προσπάθησαν πολλοί αλλά δεν τα κατάφεραν.
– Συντάχθηκαν νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες σκόνταψαν σε ασφαλιστικούς σκοπέλους παρά το γεγονός ότι ήταν προς όφελος της ασφαλιστικής αγοράς.
– Συνέπεια; Να διαδίδεται ότι φεύγουν τα κεφάλαια των ασφαλιστικών στο εξωτερικό κάτω από την σύννομη «μύτη» της Τράπεζας της Ελλάδος.
– Να διαδίδεται ότι εταιρείες κλείνουν.
– Να διαδίδεται από κάποιοι αναλαμβάνουν ρόλους όπου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα.
– Να διαδίδεται ότι υπάρχει σύμπνοια στην αγορά η οποία εξανεμίζεται.
– Να διαδίδεται ότι υπάρχει αναξιοπιστία στα στοιχεία των εταιρειών.
– Να διαδίδεται οτιδήποτε χωρίς να παρεμβαίνει κανείς. Και να μαθαίνουμε λάθος πράγματα τα οποία συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση την οποία κανείς εκ των αρμοδίων δεν έρχεται να αντικρούσει.
– Κάπως έτσι διαμορφώνεται και η εικόνα την αγοράς. Γι΄ αυτό και έχει βλαφτεί.
– Όλα αυτά θα σταματήσουν όταν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και διαφάνεια για όλα. Η ασφαλιστική αγορά οφείλει να μην κρύβεται διότι έτσι γίνεται αποκλειστική βορά βουλιμικών παραγόντων.
– Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο κλάδος ΘΑ ΣΩΘΕΊ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ. Και όταν όλα βγαίνουν στον αέρα από επίσημα χείλη τότε οι καταναλωτές θα εμπιστευθούν την ιδιωτική ασφάλιση και ο κλάδος θα τρέξει….

Πηγή:insuranceword.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.