Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Έχουμε κοινωνική ευθύνη να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.



«Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση.

Τι θέλουν οι εργοδότες
Με ελαφρά διαφορετική από την κυβερνητική πρόταση φαίνεται ότι προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.

Οι πληροφορίες θέλουν τις εργοδοτικές οργανώσεις να προτείνουν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% , δηλαδή 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους, με στόχο την εξασφάλιση 250 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μείωση των επικουρικών συντάξεων άνω των 170 ευρώ, με στόχο την εξασφάλιση άλλων 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση στην πρότασή της προς τους δανειστές μιλά για αύξηση των εισφορών κατά 1,5% με τους εργοδότες να επιβαρύνονται με το 1%, ωστόσο όλα δείχνουν ότι υπάρχει κοινός τόπος και θα υπάρξει σύγκλιση μεταξύ κυβέρνησης και εργοδοτών.

ΠΗΓΗ ; newsit.gr