Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Και η πρώτη "μάχη" του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει για το ασφαλιστικό στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι έχει την ευθύνη για τον λογαριασμό των 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα αναφέρει ότι πρέπει όλοι να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, με ειλικρίνεια, για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θέμα, το οποίο πολλές κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω από το χαλί. Επίσης, θα επισημάνει ότι το ασφαλιστικό θα είχε καταρρεύσει αν δεν υπήρχαν οι δύο σημαντικές παρεμβάσεις κυβερνήσεων της ΝΔ, το 1992 επί υπουργίας Δ. Σιούφα και το 2008 επί υπουργίας Φ. Πετραλιά.

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τονίσει ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να ζητούν συναίνεση όταν σε όλες τις παρεμβάσεις για το θέμα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν ήταν απέναντι, ενώ θα υπογραμμίσει ότι δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη και μελέτη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού.

ΠΗΓΗ : newsit.gr