Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα από όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας που στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του ασφαλιστικού, που ψηφίζεται σήμερα (08/05) στην Ολομέλεια της Βουλής.


Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Φρούριο θυμίζει η πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής, με ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς διοργανώνονται μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Την αρχή έκανε το ΠΑΜΕ με πορεία που ξεκίνησε στις 10 το πρωί.
Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 6 το απόγευμα αναμένεται και νέα πορεία.
Λίγο μετά τις 12.30 η πορεία της ΓΣΕΕ έφθασε στην Βουλή, όπου και παραμένει.
Παράλληλα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και οι ένστολοι έξω από τη Βουλή.

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στις 11 το πρωί η συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Συγκέντρωση στην Ερμού πραγματοποιεί και το Συντονιστικό κατά του ανοίγματος των καταστημάτων.

Κλειστή είναι η οδός Ηρώδου Αττικού από το ύψος της Β.Σοφίας και κάτω, ενώ με απόφαση της αστυνομίας κλειστός παραμένει ο Εθνικός Κήπος, στην είσοδο του οποίου έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».
Στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή.
Εξάλλου, πριν από την κατάθεση του ασφαλιστικού στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία ανοίγουν τα καταστήματα- 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Το απόγευμα (18:00) τη σκυτάλη παίρνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, που διοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00.
Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.


Μαζική η συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Σαββάτου
Το χθεσινό, μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το οποίο ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια κατέληξε το απόγευμα στη Βουλή. Όταν η πολυάριθμη πορεία των μελών του ΠΑΜΕ έφτασε στην οδό Αμαλίας μέσω της οδού Φιλελλήνων, μπροστά στη Βουλή βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι διαδηλωτές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το ΕΠΑΜ.
Για αρκετή ώρα οι ομάδες των διαδηλωτών βρέθηκαν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου που θα τεθεί το βράδυ προς ψήφιση στη Βουλή ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε μια σιωπηρή αλλά και ειρηνική διαμάχη για το ποιο μπλοκ θα έχει καλύτερη θέση μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η κατάσταση αυτή έληξε με την σχεδόν ταυτόχρονη αποχώρηση.
Στη χθεσινή πορεία του ΠΑΜΕ επικεφαλής ήταν ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ παρόντες ήταν και αγρότες κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα
Λεωφορεία και τρόλεΐ θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ.
Στο μετρό τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί με τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο να μην πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας.


Μετρό και ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν κανονικά.
Ο προαστιακός δεν θα λειτουργήσει λόγω 24ωρης απεργίας.
Τέλος σημειώνεται ότι τα ταξί θα κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς δεν συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Κλειστά τα βενζινάδικα
Παράλληλα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεχίζει την απεργιακή της κινητοποίηση, διατηρώντας τα πλοία δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης.
Κλειστά θα είναι την Κυριακή και τα βενζινάδικα, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.
Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013 αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr